• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politika: Ukupan minus Jata 180 miliona evra

Srpska državna aviokompanija Jat ervejz (Airways) ima ukupan "minus" od 180 miliona evra, piše danas dnevni list "Politika".

List navodi da toj cifri, koja uključuje dugovanja i gubitak u poslovanju, trebalo bi dodati i desetak miliona evra kratkoročnih zaduženja kod komercijalnih banaka za plaćanje u inostranstvu.

Prema ranijim informacijama agencije Beta, nacionalna aviokompanija ima ugovor o kupovini aviona od Erbasa čija je vrednost oko 580 miliona dolara i čija je revizija najavljena.

"Politika" piše i da će od 18. aprila Aerodrom "Nikola Tesla", kojem Jat duguje ukupno 848 miliona dinara, ponovo početi samostalno da putnicima srpske aviokomanije naplaćuje aerodromsku taksu.

Ugovor sa Jatom o naplati taksi uz avionske karte, dodaje se, Upravni odbor Aerodroma je bio prinuđen da zbog duga raskine, kako bi zaštitio poslovne interese kompanije.

Naplata za putnike srpske aviokompanije biće omogućena na nekoliko načina - preko interneta i platnih terminala, a razmatra se i mogućnost naplate slanjem SMS-a, navodi "Politika".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image