• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od sad nas vozi Master ervejz

Srbija uskoro dobija nacionalnu "low cost" avio kompaniju, ali je ne otvara jedna srpska firma, nego crnogorska.

"Tu firmu ne otvaraju Crnogorci, već 'Montenegro d.o.o', koja u Beogradu postoji već četiri-pet godina. 'Montenegro' je srpska firma sa sedištem u Beogradu i oni osnivaju svoju podružnicu u Nišu", rekao je Miljković Tanjugu.

On je istakao da je sve u skladu sa srpskim zakonodavstvom i da nadležni organi "nemaju nikakva prava da to spreče".

"U principu mi smo se okrenuli ka tržištu i tržišnoj organizaciji našeg vazduhoplovstva, otvorili smo tržište i za Evropu, a kamoli da nećemo za naše firme", rekao je Miljković.

On je naveo da je "Montenegro erlajnz" pre tri, četiri, godine dobio dozvolu za obavljanje poslova vazduhoplovnog operatora "AOC", koja je jedno vreme bila zamrznuta.

Direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Nebojša Starčević je ranije izjavio domaćim medijima da "Montenegro erlajnz" želi na teritoriji Srbije da registruje kompaniju koja će biti srpska, registrovana u Nišu i imati srpske oznake.

On je kazao da će nova kompanija imati sva prava koja ima "Jat ervejz", kao i da bi u maju ili junu već mogli da počnu da lete.

Aviokompaniji "Master ervejz", u vlasništvu "Montenegro erlajnza", 2006. godine je zabranjeno da leti iz Niša.
"Master ervejz" je tada saopštio da je ta odluka nezakonita i doneta pod pritiskom srpskog Ministarstva za kapitalne investicije, da bi "Jat ervejzu" bilo omogućeno da leti iz Niša.

Aviokompanija "Master ervejz", kako je navedeno, dobila je sertifikate za rad u maju 2006. godine, a konkurisala je da u zimskom redu letenja 2006/2007. godine i leti iz Niša tri puta sedmično za Frankfurt i Cirih i dva puta nedeljno za Beč.

"Jat ervejz" je tada odbacio optužbe "Master ervejza" da stoji iza odluke Direktorata civilnog vazduholovstva da toj kompaniji zabrani redovne letove sa niškog aerodoroma.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image