• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez poskupljenja gasa u ovoj grejnoj sezoni

Gas neće poskupeti u ovoj grejnoj sezoni, a korigovanje cene struje razmatraće se kada budemo imali jasne pokazatelje industrijskog rasta u zemlji, izjavio je danas ministar energetike Petar Škundrić.

Škundrić je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da nema smisla da se sada razgovara o poskupljenju struje, jer je stav vlade da se u zavisnosti od oživljavanja industrijske proizvodnje i ukupne ekonomije, razmotre uslovi korigovanja cene struje u toku ove godine.

"Takvu odluku nećemo donositi, dok ne budemo imali tu analizu i realne pokazatelje industrijskog rasta u Srbiji", istakao je Skundrić.

Odgovarakjući na na pitanje da li će Srbija rešiti problem posredničke kompanije "Jugorosgas", posle najave rukovodstva "Gasproma" da će ukinuti posredničke kompanije u zemljama sa kojima posluje, Škundrić je izrazio sumnju u tačnost takve infiormacije, jer kako je rekao, "Garsprom" u zemljama koje snabdeva gasom ima ćerke - firme, koje posluju pod sličnim uslovima kao i u Srbiji.

Srbija je imala određene pogodnosti koje nisu imale druge zemlje, podsetio je Škundrić, istakavši da mi, na primer, nismo placahali penale na ugovore za neisporučene količine gasa, za razliku od drugih država, koje se snabdevaju gasom od "Gasproma".

Škundrić je ukazao da nisu tačne informacije da je u Srbiji gas bio skuplji nego u drugim državama, koje se snabdeavaju od te ruske kompanije.

Govoreći o isporuci mazuta toplanama, Škundric je rekao da Ministarstvo energetike nije nadležno za rešavanje tog problema, iako utiče na ubrzavanje postizanje dogovora između toplana i snabdevača.

"Razmotrićemo sve mogućnosti da građani ne budu u neprilikama, koje nastaju kada nema dovoljno energenata", rekao je Škundrić i apelovao na toplane da izvršavaju svoje obaveze prema dobavljačima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image