• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragutinović: Ne treba podizati plate i penzije

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da država treba da istraje u ovoj godini da ima jedan budžet bez rebalansa i da tokom 2010. ostanu fiksne plate i penzije u javnom sektoru.

Dragutinovićeva je "Novostima" rekla da su prihodi u budžetu na nivou planiranih, a rast plata i penzija možemo da očekujemo ako prihodi budu veći i to značajnije.

Dragutinovićeva je naglasila da o pitanjima plata i penzija govori isključivo na osnovu budžeta, a taj budžet je donela vlada.

"Ne kažem da neće biti odmrzavanja (plata i penzija), nego čitam šta piše u budžetu. Ništa se ne može reći zdravo za gotovo. Volela bih da tokom 2010. imamo jedan budžet. Ne dva! A, sigurno je da bi za povećanje plata i penzija morao da se radi rebalans", rekla je ona.

Dragutinovićeva je ocenila da bi problemi nezaposlenosti i smanjenja tražnje mogli biti delimično rešeni poreskom reformom.

Ona je istakla da se lično zalaže za povećanje poreza na potrošnju, a smanjivanje poreza na zarade i da je to "njena lična vizija poreske reforme, što ne znači da vlada mora da je prihvati".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image