• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKORO NOVO POVEĆANJE PENZIJA, "SKAČE" I MINIMALAC: Vučić otkrio detalje - Povećanje plata možda i do 14 odsto!

Autor Nikola Todorović

Najavljeno je novo povećanje plata i penzija u Srbiji.

 Povećanje penzija i minimalca u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio u sredu razgovore sa MMF i dodao da Srbija ima zvanično najnižu stopu javnog duga u odnosu na zemlje bivše Jugoslavije.

"Kada nam je na 9,1 odsto učešće BDP u penzijama, imamo pravo na uvećanje. Penzioneri će imati verovatno najveće povećanje penzija iz dva navrata - jedno već ove godine u oktorbu, novembru ili decembru, a drugo od 1. januara. Ukupno povećanje neće biti manje od 17 i 18 odsto", rekao je Vučić.

Što se tiče plata i minimalaca, Vučić je rekao da se očekuje povećanje minimalca. 

"Gledaćemo da povećamo minimalac, ali na teret države, da to ne osete poslodavci. Očekujemo da povećanje bude dvocifereno preko 12, 13 možda i 14 odsto. Povećanje neće biti malo, ali neće ni ugorziti investcije i stopu javnog duga", naveo je Vučić i najavio i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Minimalac mora ici gore za 50% minimum a mozda i vise. Trenutno minimalac ne pokriva jednu minimalnu potrosacku korpu. Ako zivis sam i placas garsonjeru nemas dovoljno za hranu ili racune a ides da radis svaki dan 8 sati. Ne znam ko je to smislio ali njih treba osuditi na dozivotni rad za minimalac koji ne pokriva osnovne troskove kao sto je trenutno. Deca privatnika sa 15 godina jedu po restoranima jela od 1500 dinara a isto toliko radnik koji im zaradjuje sve to ima dnevnicu. Tuga i cemer drustva i odgovornosti prema radnicima. Cuvaju se i stite iskljucivo interesi privatnika.

Deran

To sto radi 250 parazita u skupstini moze da radi i 15 vrednih strucnjaka, plata da ostane ista a ostale izbaciti napolje na ulicu jer su samo steta na ledjima gradjana. Umesto da se sanira rana Srbije oni je kasape da sto vise krvari.

Пеца

Политичко ,,УСКОРО,, и животно ,,УСКОРО,, су две врло различите ствари.

special image