• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrednost Telekoma veća od procene stručnjaka

Telekom Srbija saopštio je danas da je tržišna vrednost akcija te kompanije znatno veća od procena koje iznose stručnjaci.

"Oni koji iznose konkretne cifre i potpuno neutemeljenje procene vrednosti akcija akcionarskog društva, moraju da budu svesni sopstvene odgovornosti za eventualno nanetu štetu", upozorio je Telekom.

U medijima su prethodnih dana, nakon najava iz Vlade Srbije da bi Telekom mogao biti prodat ove godine, objavljene različite informacije o ceni - od 1,1 milijarde evra do dve milijarde evra.

Kako se navodi u saopštenju Telekoma, ne može se govoriti o privatizaciji te kompanije, već o prodaji dela akcija društva.

"Telekom Srbija nije društveno, niti javno preduzeće, nego akcionarsko društvo, zbog čega je Zakon o privatizaciji na njega neprimenjiv", ukazuje se u saoštenju.

Premijer Mirko Cvetković i ministarka telekomunikacija Jasna Matić izjavili su da bi Telekom Srbije mogao da bude prodat u 2010. godini.

Cvetković je rekao da će se Telekom prodavati na tenderu i da misli da je bolje da se se jedan deo Telekoma sada proda, a drugi deo da ostane u u državnom vlasništvu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image