• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPLIVALI NOVI DETALJI PREVARE MODNOG BRENDA U SRBIJI! Oglasila se Uprava carine: "Zloupotrebljavali su i PEČAT!"

Autor Jana Desovski

Uprava carine je dostavila izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

 Novi detalji o prevari brenda C and A Izvor: YouTube/Fari's blog

Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da pobegne iz Srbije, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra, saznaje Blic Biznis. O ovom slučaju oglasila se i Uprava carine Srbije.

"Uprava carina Srbije je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije", rekli su su za "Blic Biznis" u Upravi Carine, odgovarajući na pitanje da li su pokrenuli prekršajni postupak protiv kompanije "C&A" zbog šverca robe.

Možda će vas zanimati

"Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra", dodali su u Upravi Carine.

Uprava je dostavila izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

"Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka", naveli su u Upravi Carine za "Blic Biznis".

(MONDO/Blic Biznis)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Štapovi za vaterpolo

A šta država sada radi povodom ovoga ? Ništa. Pustiće ih na avion da zbrišu, al zato nema pare za topli obrok za tetkice po školama. To lizanje guz.ce strancima i puštanje da nam piju krv je neoprostivo !

Voždovac

@Štapovi za vaterpolo sto pustas da ti piju krv??

Pravda

A gde su hitne mere obezbedjenja nadleznih do okoncanja postupka, pre svega blokada novcanih sredstava na racunu, privremeno oduzimanje robe itd. Sta treba da skinu pare sa racuna, odu iz Srbije i puj pike, nikom nista.

special image