• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENA KUPINE PALA NA PIJACAMA U BEOGRADU: Poslednjih 10 dana niža za 200 dinara, evo koliko ćete platiti kilogram

Autor Teodora Boškovski

Cena kupine pada, obišli smo jednu pijacu u Beogradu i saznali koliko kilogram košta 13. jula 2022. godine.

 Cena kupine 2022 Izvor: MONDO/Teodora Boškovski

Ekipa MONDO obišla je jednu pijacu u centru Beogradu i saznala kako se kreće cena kupine pošto je poslednjih dana velika potražnja za njima.

Obišli smo par tezgi sa voćem na Zelenom vencu i videli da je cena kupine na većini njih ista - 600 dinara po kilogramu.

Kako nam je objasnio jedan od lokalnih prodavaca, unazad deset dana cena za kilogram kupine iznosi 600 dinara, dok je pre toga iznosila 800 dinara po kilogramu. Možete kupiti i manje korpice kupine, koje su prodavci izdvojili po ceni od 200 dinara.

Izvor: MONDO/Teodora Boškovski

Iako je u jeku sezona bobičastog voća: kupina, malina, ribizla i borovnica, cena kupine je ipak pala, usled izobilja ovog voća u Ariljskom kraju, kako su nam objasnili prodavci.

Maline i dalje drže najveću cenu i za kilo ovog voća potrebno je izdvojiti 1.000 dinara, dok su borovnice najjeftinije i koštaju 500 dinara po kilogramu, dok se na pojedinim beogradskim pijacama mogu pronaći i za 400 dinara.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boca69

Da li se kupine,maline ,ribizle,borovnice i drugo bobičasto voće zalivaju zlatnom vodom pa im je cena tolikovisoka . Kako će to neko da kupi deci ko ima niska primanja ? Ja sam mator ,penzioner i ne moram da to voće jedem .Ni kupine a ni ribizle nisu ni prineti divljim po ukusu i slasti .Pre su uzgajivači imali dušu i razum pa su cene bile pristupačne .Danas samo kukaju kako im se ne isplati pa ošuriše narod .Da je narod pametan pa da ne kupuje da im sve propadne ni dinar da ne zarade u sezoni možda bi se opametili .Greota što se i to voće ne uvozi kao banane i pomorandže pa de se ove naše jajare nauče pameti ako ne neka pokrče zasade pa da gaje ladolež.Možda bi im se isplatio više no ovo skupo i teško za branje voće...

Kupinovo

@Boca69 Paradajz turista vratio se iz Grcke 6 nocenja 7 dana u predsezoni pa treba otici malo u banju za vaucere, pa je mnogo skupa kupina? Odgovaralo bi da je 10 dinara po kilogramu ? Pa da se rasiris i kupis jedno 2 kg za celu godinu. Najgore kad ljudi koji ne jedu kupinu i ne kupuju komentarisu kako je cena visoka u ostalom prozivodjaci kupine uzgajaju kupine za izvoz i ljude koji hoce da plate tu cenu (jer je placaju vec godinama) a ne za jajare poput ovog penzionera koji bi sve na tacnu u ostalom kome je skupo neka posadi sam sebi za jelo i problem resen. Sportski pozdrav : )

Znate

Kupine jesu lepog ukusa, kao i maline, ali nemoguće ih je oprati, zbog toga ih ne kupujem i ne jedem, inače cena je preniska, treba nakupiti

special image