• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoškić novi guverner?

Vladajuća koalicija na korak je do odluke da za novog guvernera predloži Dejana Šoškića, piše "Blic".

Šoškić je sada na funkciji predsednika Saveta Narodne banke Srbije. Prema saznanjima "Blica", on je najozbiljniji kandidat za koga su svi u vrhu vlasti.

U užem izboru su i član Saveta NBS i bivši viceguverner Milojko Arsić i Dušan Vujović, glavni ekonomista Svetske banke.

Poslednjih nedelju dana razgovori su vođeni sa nekoliko kandidata, ali je izbor sužen na trojicu - Šoškića, Arsića i Vujovića.

Sa izborom sadašnjeg predsednika Saveta NBS načelno se slaže i G17, koji je ranije predložio Dušana Vujovića. Prema saznanjima "Blica", Šoškić je kandidat koga će predložiti Demokratska stranka, koja prema koalicionom dogovoru u ovom mandatu predlaže guvernera.

Sagovornik "Blica" dodaje da je Vujović kandidat za guvernera koga bi rado na toj poziciji video G17 plus, koji je do sada predlagao čelnog čoveka NBS. G17 plus, međutim, načelno nema ništa protiv ni da Šoškić bude guverner.

Ipak, konačna odluka još nije doneta. Ime kandidata trebalo bi da bude saopšteno do kraja nedelje. Međutim, do sada niko nije mogao da precizira i dan kada će se to dogoditi.

Otuda izvor "Blica" kaže da se trenutno ne može tvrditi da je "Šoškić novi guverner", ali može "da se o njemu najozbiljnije razmišlja". Na pitanje da li može da se pojavi neko potpuno novo ime kandidata u odnosu na do sada pominjana, sagovornik "Blica" kaže da je to malo moguće.

"U užem izboru su definitivno Šoškić i Arsić, a među kandidatima je i Dušan Vujović. Ali ako se trenutno procenjuje ko je sa najvećim izgledima, onda je to Šoškić", kaže ovaj izvor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image