• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Lilić i Drobnjak zreli za otkaze

Za dosadašnje kašnjenje na svim deonicama Koridora 10 ministar infrastrukture okrivio "politički zaštićene" - predsednika UO i direktora “Puteva Srbije”.

Predsednik države se zaprepastio kad je čuo da ja ne komandujem izgradnjom puteva, nego svi komandujemo “zajedno” kaže ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić u intervjuu “Politici”, prozivajući za dosadašnje kašnjenje na Koridoru 10 dvoje ljudi “koji bi već bili smenjeni da ih neko nije uzeo u zaštitu” što to je feudalizacija Vlade.

"Najodgovorniji su (predsednik UO 'Puteva Srbije' Zoran Lilić i (direktor) Zoran Drobnjak" jer su direktori 'Puteva Srbije' odgovorni za kašnjenja na svim deonicama". Ali, prihvatio sam da budem kriv i rekao sam, ako je tako postavićemo dva nova direktora, oni će meni da odgovaraju, a ne nekom drugom ministru. To je bio konačan dogovor koalicije na sastanku koji je trajao pet sati", rekao je Mrkonjić, osvrćući se na sastanak koalicionih partnera u noći između četvrtka i petka koji je završio oko 1.30 sati ujutru “ali bez ikakve svađe”.

"Na sastanku koalicije sam rekao da smo najodgovorniji ja, Oliver Dulić i Verica Kalanović. Kriva je Vlada umereno, ali još nije kasno da se završi taj posao. Ova vlada je učinila mnogo, jer je došla na potpuni haos", naglasio je on.
Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da se državni vrh pre nekoliko dana dogovorio oko izgradnje puteva i da će Koridor 10 biti završen 2012, da predstoji obnova javnog preduzeća "Putevi Srbije" i da će on kao ministar deliti "crvene kartone" za do sada loše urađen posao.

Mrkonjić je rekao da je saradnja između njega i ministra ekonomije Mlađana Dinkića "izvanredna i ako se oko nekih stvari ne slažemo, nema problema".

"Ja radim svoj posao, on radi svoj posao. Ne mešamo se jedan drugome i lako ćemo da se dogovorimo oko svega. Koridor 10 će biti gotov 2012. godine", rekao je Mrkonjić

Na sastanku partnera iz vladajuće koalicije razgovaralo se i o političkim stavovima šta uraditi s novcem koji će biti dobijen od prodaje Telekoma i zaključeno je da će samo za izgradnju puteva moći da se potroši 900 miliona evra.

"Mi ćemo da napravimo Koridor 10, jer nam je predsednik države dao podršku i rekao da je to prioritet. Što se tiče regionalnih autoputeva, koje će se finansirati iz novca od prodaje Telekoma, ne treba biti u iluziji, to ne može da krene za godinu i po dana. To je skupa igranka. Ali, dogovoreno je da se bar krene, da centralna Srbija vidi da mislimo i na nju", zaključio je Mrkonjić.

(Tanjug/MONDO, Foto: Prozvani Zoran Lilić i Zoran Drobnjak)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image