• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće firme vode u trci za sever Koridora 10

Domaći konzorcijum na čelu sa PZP Beograd” dao je u dans najpovoljniju ponudu u okviru pregovaračkog postupka javne nabavke za izgradnju leve trake autoputa E-75 Horgoš-Novi Sad, na Koridoru 10.

Osim domaćeg konzorcijuma ponudu je dalo još i "Primorje" iz Slovenije, dok "Hidroelektroniskogradnja" iz Hrvatske nije dala novu ponudu, rečeno je Tanjugu iz "Nibens grupe".

Pregovarački postupak se nastavlja popodne, kažu u "Nibens grupi" u čijem je sastavu lider domaćeg konzorcijuma Preduzeće za puteve “Beograd”.

Na tenderu koji je održan polovinom februara kroz otvoreni postupak Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara i najkraći rok za izgradnju (devet meseci), ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom.

Hrvatska "Hidroelektroniskogradnja" ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačko "Primorje" 13,47 milijardi dinara.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad kao i deonicu između Kelebije i Subotice.

Prema ugovoru, izgradnja ovih deonica trebalo je da počne u martu ove godine, a prema uslovima tendera trajaće maksimalno 22 meseca.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je ranije izjavio Tanjugu da "nijedna ponuda nije bila sasvim do kraja dobra", što je bio razlog da se poništi otvoreni postupak i pređe na pregovarački postupak.
Završetkom izgradnje novog mosta kod Beške i obilaznice oko Novog Sada kompletna deonica Beograd - Novi Sad biti gotova do polovine 2011. godine, najavio je Mrkonjić.

Ministar je izrazio nadu da će na izgradnji severnog kraka Koridora 10 biti angažovana domaća preduzeća, koja su prošle godine uradila ukupno 50 kilometara poluautoputa - 20 kilometara na jugu, 20 na severu i 10 kilometara na obilaznici oko Beograda.

"Tu su stekla potrebna iskustva da bi mogli da rade sada zajedno gore na severu, dakle radiće više od 20.000 naših radnika iz tih preduzeća, a da ne govorim o ostaloj infrastrukturi koja će biti pored toga", naveo je ministar i dodao da ukupna vrednost na izgradnji 110 kilometara te saobraćajnice iznosi oko 10 milijardi dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image