• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelašić: Možda se vratim

Na pitanje da li razmišlja da u budućnosti opet bude guverner Radovan Jelašić odgovorio: „Ako se bude ponovo radilo kao što je to bilo 2001, 2002,2003.

Martovska inflacija od 4,6 odsto u okviru je projektovane, ocenio je odlazeći guverner NBS Radovan Jelašić, govoreći privrednicima i čelnicima lokalnih samouprava Južnobačkog okruga o makroekonomskoj i monetarnoj situaciji u zemlji.

On je, međutim, upozorio na mogućnost dodatnog inflacionog pritiska „usled rasta cena poljoprivrednih proizvoda koji će se uskoro naći na pijačnim tezgama”.

Prema Jelašićevim rečima, ključno pitanje u narednih nekoliko meseci biće „kako i kada izaći iz stanja zamrznutih penzija i plata u javnom sektoru”. To će, rekao je, biti i glavna tema budućih pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, prenosi "Politika."

"Da li će i u kolikoj meri doći do povećanja tekuće potrošnje zavisiće u prvom redu od rasta prihoda, kako na mikroplanu tako i na makroplanu. A jedan od puteva usklađivanja rashoda sa prihodima svakako je angažovanje stranih investitora. Time se u velikoj meri može poboljšati kapitalna baza cele naše privrede, što će ujedno i doprineti jačanju njene konkurentnosti", istakao je Jelašić na skupu u Bačkoj Palanci.

Guverner u ostavci nije isključio ni mogućnost povratka na tu funkciju. Na pitanje novinara da li razmišlja da u budućnosti opet sedne u guvernersku fotelju, Radovan Jelašić kratko je odgovorio: „Ako se bude ponovo radilo onako kao što je to bilo 2001, 2002, 2003…Svakako”, prenosi list.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image