• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOĆNA MORA DUŽNIKA, ŠTA DA RADITE AKO NEMATE ZA RATU KREDITA: Mnogi padaju u očaj, ali ovo vas spasava! Banke nude izlaz

Autor Ivana Lazić

Ukoliko dođete u situaciju da ne možete da platite ratu kredita na vreme, otiđite u banku i raspitajte se o mogućim solucijama.

 Šta da radite ako ne možete da platite ratu kredita na vreme Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Goran Sivački

Jedna od glavnih muka onih koji su uzeli kredit ili tek planiraju da se zaduže u banci, jeste da li će uvek moći da plate ratu na vreme. 

Postoji nekoliko stvari koje mogu da se urade, ukoliko dođe do situacije da niste u mogućnosti da platite mesečnu ratu, kako biste sačuvali svoju kreditnu istoriju i izbegli da budete ubeleženi u Kreditnom birou.

Možda će vas zanimati

Bilo da ste od banke kupili keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, prva stvar koju možete uraditi, ako se pojavi mogućnost da nećete moći na vreme da platite ratu kredita, jeste da porazgovarate sa svojim bankarom, objasnite mu situaciju i pokušate da zajednički nađete rešenje kako ne biste bili upisani u bazu Kreditnog biroa.

Ukoliko dođete u situaciju da ne možete više da servisirate svoje obaveze prema banci, može se dogoditi da će kredit morati da otplaćuje vaš žirant ili će banka morati da aktivira neko od sredstava obezbeđenja kredita. Tada se može desiti da se rate kredita skidaju direktno sa plate ili penzije.

Ukoliko razgovarate sa svojom bankom možete da saznate i posle koliko dana se kašnjenje upisuje u Kreditni biro, kada počinje da se naplaćuje zatezna kamata i koliko ona iznosi, posle koliko dana kašnjenja banka aktivira sredstvo obezbeđenja kredita

Pored ovoga, dobro bi bilo da se raspitate i o mogućnostima izlaska iz ove situacije, pa bankarskog službenika pitajte i da li je možda moguće dobiti nešto od sledećeg:

  1. reprogram duga
  2. refinansiranje kredita
  3. grejs period

(MONDO/Kamatica)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image