• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI NE ZNAJU DA OVI UREĐAJI JEDU STRUJU! Ovako ćete smanjiti RAČUNE, a pazite na grešku sa punjačem za MOBILNI!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo kako smanjiti račune za struju, ova četiri uređaja obavezno isključite kada ih ne koristite!

 Kako smanjiti račune za struju Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ako su vam računi za struju visoki i želite da uštedite, razmislite da isključite iz utičnice sledeće uređaje jer troše struju i kada ih ne koristite aktivno. Evo kako da smanjite račun za struju!

1. Punjač za mobilni

Često ga stalno držimo u utičnici, da bismo uvek znali gde je, ali tako se troši mala količina struje. Procenjuje se na oko 1,2 vata dnevno, što nije mnogo, ali ako držite uključene i sledeće aparate, oprez!

2. Prijemnik TV signala

Digitalni prijemnici nastavljaju svoju osnovnu aktivnost, primanje signala, čak i dok je TV isključen. Kada ugasite televizor, isključite i prijemnik, naročito noću. Ako vam je uključen 24/7, troši 22 vata na dan.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

3. Računari

Da li samo "poklopite" laptop i odete kada ste završili s poslom? Desktop ili laptop računar troše struju ako su na punjaču, čak i ako ih ne koristite aktivno. Ako ne želite dodatni trošak koji neki procenjuju i na 96 vati, isključite ih!

4. Televizor

Malo ljudi zna da TV nismo zaista isključili, već samo stavili u "uspavani" režim, ako smo ga ugasili na dugme. Izvucite kabl iz utikača ako znate da satima nećete koristiti TV, inače ćete imati dodatnu potrošnju od oko 24 vati na dan.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ping pong

Svi navedeni uredjaji se vode kao tzv. nulti potrosaci. Beznacajni. A ova glupost sa punjacem je EPSKIH RAZMERA! Po toj vasoj logici ispada da se struja trosi i ako nema sijalice u grliću,a prekidac je ukljucen. Ako nema potrosaca (u ovoj situaciji telefon), nema ni potrosnje struje. Jel treba i utičnice koje ne koristimo da gasimo? Na osigirac,a? Da ustedimo 0,5kw za godinu dana? Nije struja voda,pa ako kaplje da za noc nakapa punu kadu vode.

Sashko69

Kad se sve ovo sabere dobije se oko 4.5 kW, stvarno drastična ušteda!

Gabrijel

Svaki put da izvucem tv, pa svaki put kad ga opet stavim na struju, treba da podesavam sve na njemu? Nikako! A da nisam kuci pa me zena zove za podesavanje, nema sanse!

special image