• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 stvari koje bi vaš sledeći telefon trebalo da ima

 Marko Čavić
Autor Marko Čavić
Izvor Promo

Kompanija vivo u samo jednom telefonu objedinila je sve što smartfon tehnologija trenutno može da ponudi, ali je otišla i korak dalje.

 vivo X80 Pro specifikacije i cena u Srbiji Izvor: vivo

Ako ste u potrazi za vrhunskim telefonom, koji će vas služiti godinama, onda bi na najužoj listi trebalo da bude i vivo X80 Pro, koji je od 15. jula dostupan i kod nas.

Kineska kompanija vivo jedna je od najuspešnijih smartfon kompanija globalno i domaćim korisnicima prvo se predstavila serijom pristupačnih telefona različitih kategorija, da bi ove godine konačno proširila ponudu i na flagship uređaje, među kojima se ističe upravo vivo X80 Pro.

Ovo je telefon koji ne prati trendove, nego ih postavlja i zaista je tako - neke od karakteristika koje ima vivo X80 Pro nema nijedan drugi mobilni telefon, a osim moćne kamere o kojoj smo pisali detaljno već ranije, donosi nekoliko jako zanimljivih stvari o kojima bi ozbiljno trebalo da razmisli svako ko bira novi mobilni telefon iz ove kategorije.

Pre svega mislimo na dvostruki skener otiska prsta. Ovo nije samo odličan način da se telefon dodatno zaštiti, jer nema slučajnog otključavanja uređaja, nego i potpuno inovativan način korišćenja telefona. Sad pomoću skenera otiska prsta, koji se nalazi u donjem delu ekrana možete da zaštitite pojedine aplikacije prislanjanjem dva prsta istovremeno, najzgodnije je to činiti palčevima ili aktivirati neku od aplikacija pomoću prislanjanja prsta na određeni deo polja skenera otiska prsta.

Površina 3D ultrazvučnog otiska prsta je mnogo veća u odnosu na uobičajene otiske prsta u ekranu drugih telefona, što pomaže da se telefon otključa uspešno svaki put brzo i lako. Direktno sa zaključanog ekrana možete da pristupite omiljenim aplikacijama koje se postavljaju u podešavanjima skenera otiska prsta, koji je više od 11 puta veći od bilo kojih drugih skenera na današnjim mobilnim telefonima, i to u samo jednom svajp pokretu.

Druga važna karakteristika telefona jeste njegova baterija kapaciteta 4.700 mAh, koja se puni jačinom do 80 vati. U potpunosti je napunjena već za manje od 40 minuta, a u kutiji sa telefonom dolazi i FlashCharge punjač, što nije opcija koju nude ostali konkurenti.

Čak je i bežično punjenje ubrzano, jer se vivo X80 Pro puni bežično jačinom do 50 vati, uz adekvatan FlashCharge bežični punjač, a sam telefon je u mogućnosti da napuni i druge telefone bežično, naslanjanjem na njegova leđa (drugi telefon isto mora da podržava bežično punjenje).

Ovo je idealan telefon za gledanje serija i filmova u pokretu, jer osim ogromnog ekrana od 6,78 inča ima i Hi-Res stereo zvučnike

SmartLife

vivo X80 Pro je idealan telefon za gledanje serija i filmova. Njegov ekran ima ocenu A+ DisplayMate kompanije i karakteristike koje su savršene za Stranger Things, House of the Dragon ili bilo koju drugu aktuelnu seriju ili film. 2K ekran prikazuje sliku u rezoluciji od 1.440 x 3.200 piksela na dijagonali od 6,78 inča, što formira sliku od čak 517 ppi. LTPO ekran se osvežava brzinom do 120 Hz, uz prikaz 10-bitne palete boja i jačinu osvetljenja koja ide do čak 1.500 nita!

Ekran poseduje i HDR10+ sertifikat, a uživanje u zvuku bez slušalica upotpuniće Hi-Res zvučnici visokog kvaliteta u stereo tehnologiji kako biste mogli da čujete baš sve što se u svakoj epizodi ili filmu dešava - od šaputanja do akcionih scena.

Uz vivo X80 Pro manje ćete brinuti, jer telefon dolazi sa IP68 zaštitom od vode i prašine. Da stvar bude bolja, vivo uz telefon isporučuje i zaštitnu foliju koja je već aplicirana na ekran, a u kutiji se umesto dosadne silikonske navlake nalazi moderna slim zaštita, koja izgleda mnogo elegantnije i istovremeno pojačava sigurnost uređaja ne remeteći njegov izgled.

vivo X80 Pro VIDEO
Izvor: vivo Serbia

Na kraju, upravo nam je ostao dizajn, kao peta karakteristika koja izdvaja vivo X80 Pro, jer ovaj telefon izgleda zaista kako nijedan drugi. Veliki prozor na poleđini u kojem je smeštena kamera čini telefon moćnijim i jedinstvenim, a u Srbiji je dostupan u crnoj boji sa mat završnom obradom na leđima, koja manje skuplja otiske prstiju.

Telefon je tanak, debljina mu je tek devet milimetara, a sa prednje strane ima zaobljen 3D ekran i težak je manje od 220 grama.

Već sada je vivo X80 Pro dostupan svim kupcima u Srbiji kod ovlašćenih vivo partnera Yettel, mts, A1, Tehnomanija i Gigatron po posebnim uslovima i uz iznenađenja koja će učiniti da vam telefon još duže traje i budete bezbrižni više vremena.

vivo x80 pro specifikacije:

  • Telo: 164 x 75 x 9,1 milimetar, 215 grama, staklo spreda i pozadi, aluminijumski ram, IP68
  • Ekran: 6.78" LTPO3 AMOLED, 1B boja, 120 Hz, HDR10+, 1.500 nita, 1.440 x 3.200 piksela, 20:9 odnos stranica, 517 ppi
  • Čipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, Adreno 730 GPU
  • Memorija: 256 GB UFS 3,1 i 12 GB RAM sa 4 GB dodatka (LPDDR5)
  • OS/Softver: Android 12, Funtouch 12
  • Zadnja kamera: Širokougaona (glavna): 50 MP, f/1.6, 1/1.3", PDAF, Laser AF, OIS; Ultraširokougaona: 48 MP, f/2.2, 114˚, 1/2.0", AF; Telefoto: 12 MP, f/1.9, 50 mm, 1/2.93", 1.22 µm, Dual Pixel PDAF, 2x optički zum, gimbal OIS; Telefoto druga: 8 MP, f/3.4, 1/4.4", 1.0 µm, PDAF, OIS, 5x optički zum
  • Selfi kamera: 32 MP, f/2.5, 26 mm (širokougaona), 1/2.8", 0.8 µm
  • Video snimanje: Do 8K zadnjom kamerom , 4K @ 30 / 60 fps, 1080p @ 30 / 60 fps, gyro-EIS; Do 4K @ 30 fps i 1080p @ 30 fps
  • Baterija: 4.700 mAh, 80 W brzo punjenje (100 % za 38 minuta), Brzo bežično punjenje do 50 W (100 % za 50 min), Punjenje drugih uređaja bežično
  • Veze: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, NFC; Infrared port, USB Type-C 3.1 sa USB On-the-Go opcijom, Bluetooth v5.2 i A2DP, LE, aptX HD opcijama, GPS (dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC)
  • Dodatno: Ultrasonični 3D skener otiska prsta sa dva polja za dva prsta istovremeno;, Punjač u paketu, Stereo zvučnici, Dual SIM i eSIM podrška, u Srbiji dostupan u crnoj boji, brušena završnica.
  • Cena: 139.999 RSD ili u paketima operatora
vivo X80 pro VIDEO
Izvor: vivo Serbia

/PROMO TEKST/

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image