• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opušteno u nastavak pregovora sa MMF

Oko ciljeva nije bilo problema, zadatke smo ispunili za prvi kvartal i u tom smislu ulazimo u relaksirani u ovu novu fazu pregovora sa MMF-om, rekla je ministarka Diana Dragutinović.

Državna delegacija Srbije nastavlja razgovore u Vašingtonu sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o ostvarenim ciljevima makroekonomske politike Srbije, u sklopu priprema za dolazak misije MMF-a u maju, izjavila je u Vašingtonu ministarka finansija Diana Dragutinović.

"Razgovarali smo o tekućoj makroekonomskoj situaciji i o onom što smo ostvarili u prvom kvartalu 2010. godine, pošto smo imali tačno određene zadatke ili ciljeve", rekla je Dragutinović Tanjugu.

"Oko ciljeva nije bilo problema, zadatke smo ispunili za prvi kvartal i u tom smislu ulazimo u relaksirani u ovu novu fazu pregovora", istakla je ministarka finansija.

Ukazujući na važnost dva strukturna kriterijuma, penzione reforma i zakona o fiskalnoj odgovornosti, Dragutinovićeva je napomenula da su MMF-u već upućeni analiza i prvi nacrt tog zakona.

"U suštini, ako se dogovorimo oko zakona o fiskalnoj odgovornosti, dogovorili smo se i o penzionoj reformi", istakla je ona.

Tehnička misija MMF-a, na čelu sa Albertom Jagerom, dolazi u Srbiju 12. maja.

"Ovo je deo priprema za njihov dolazak i za ono što imamo rok do kraja maja. Oni će biti tu, praktično, kada mi treba da uradimo zakon o fiskalnoj odgovornosti", rekla je ministarka finansija.

Nastavak razgovora sa članovima misije biće, istakla je ministarka, "govor o brojevima - to je ono što je za fiskalnu politiku najvažnije".

Ona je dodala da će se državna delegacija Srbije sastati i sa zamenikom izvršnog direktora MMF-a Muriljom Portugalom i sa visokim predstavnicima Svetske banke.

Ministarka Dragutinović je napomenula da je sa Svetskom bankom dogovorena, a to je ono što je za ministarstvo finansija najvažnije, budžetska podrška za ovu fiskalnu godinu od 200 milina dolara.

"Mislim da tu više nema nerešnih pitanja, da smo sve rešili i da možemo da očekujemo 200 miliona budžetske podrške pod vrlo povoljnim uslovima i, o tome smo još razgovarali, još 100 miliona dolara podrške budžetu za sledeću godinu", napomenula je ona.

Diana Dragutinović predvodi državnu delegaciju Srbije koja učestvuje na prolećnom zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monternog fonda u Vašingtonu.

Na tom skupu, ministri finansija i guverneri članica ove dve međunarodne finansijske institucije raspravljaju o najaktuelnijim globalnim ekonomskim problemima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image