• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražimo ekstra pare od Svetske banke

Vlast u Srbiji je blizu dogovora da od Svetske banke dobije veći iznos povoljnih kredita, kaže ministarka Dragutinović

Sa Svetskom bankom pokrenuto pitanje da ta banka treba da poveća svoj angažman prema Srbiji tako što bi se promenila dosadašnja formula o sredstvima koja mogu da nam budu stavljena na raspolaganje, rekla je ministarka finansija Diana Dragutinović.

"O tome se pregovara već nekoliko godina i utisak je da smo blizu dogovora o tome, što je veoma važno, jer su krediti iz ovog izvora izuzetno povoljni", kaže u intervjuu "Politici" Dragutinović posle puta u Vašington sa samit Svetske banke i MMF.

Druga tema razgovora u Vašingtonu bio je paket pomoći - suma je oko 500 miliona dolara, mada još nije sasvim precizirana, ali je dogovoreno da ovogodišnja podrška budžetu bude 200 miliona, istakla je ministarka finansija.

Kad su u pitanju pregovori sa MMF-om, teme su uglavnom bile poreska reforma, fiskalna politika i Zakon o fiskalnoj odgovornosti koji pripremamo i čiju smo im prvu verziju već dostavili, kazala je ona.

Na pitanje da li Grčka i njena fiskalna drama, koja utiče na Evropu, utiče i na Srbiju, Dragutinovićeva je odgovorila da se nadamo da će grčki problem, ipak, biti rešen uz pomoć EU i MMF-a.

"Naš bankarski sistem je prema Grčkoj izložen sa oko 16 odsto, ali treba imati u vidu da su Grci važni investitori u srpskoj privredi (investirali su više od dve milijarde evra).I Svetska banka i MMF su optimisti da će se grčki problem sanirati i da neće naneti štetu regionu i ostatku Evrope", istakla je Dragutinovićeva.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image