• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji još 170 miliona evra od EU

Iz programa IPA 2010. godine Srbiji će biti odobreno još 170 miliona evra evropske bespovratne pomoći, za 26 projekata.

Posle nedavnog potpisivanja Finansijskog sporazuma o korišćenju 70 miliona evra iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) Evropske unije za 2009. godinu, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić potpisaće krajem maja u Nišu, novi finansijski sporazum sa Evropskom komisijom, saznaje "Politika" od Ognjena Mirića, koordinatora fondova EU u vladi i Đelićevog savetnika.

Reč je o korišćenju sredstava iz programa IPA 2010. godine, na osnovu čega će Srbiji će biti odobreno još 170 miliona evra evropske bespovratne pomoći, za 26 projekata, navodi "Politika" u on-lajn izdanju.

Iz finansijskog "paketa" za 2010. biće, između ostalog, podržan društveno-ekonomski razvoj južne Srbije - Jablanički i Pčinjski okrug i jugozapadne Srbije - Zlatiborski, Raški, Moravički i Rasinski okrug (za to će biti odobreno 15 miliona evra).

Sredstva će biti obezbeđena i za infrastrukturna ulaganja u visoko obrazovne institucije (25 miliona evra) i superviziju izvođenja radova na putnom Koridoru 10 (10 miliona evra).

Sledi novac i za borbu protiv finansijskog kriminala i finansiranja terorizma (2,5 miliona evra), ali i za izgradnju električne podstanice Leskovac-Vranje (28 miliona evra).

Institucije Vlade Srbije do sada su "uspešno odgovarale na godišnje pripreme projekata" koji se finansiraju iz evropskih fondova, prenosi "Politika" na svojoj internet stranici.

"Pripremljeni su projekti za period od 2007. do 2010. godine, ukupne vrednosti od oko 630 miliona evra i započeta je realizacija projekata iz programa IPA 2007, 2008. i 2009", navodi Mirić, podsećajući da je Srbiji omogućeno da iz programa IPA za 2009. usmeri 100 miliona evra za direktnu budžetsku pomoć.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image