• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijaspora za bojkot Western Uniona

Predsednik Srpskog svetskog kongresa dijaspore Zoran Jovičić apelovao je na Srbe u svetu da privremeno obustave slanje novca u Srbiju dok se ne ukine "monopol" kompanije "Western union" ("Vestern junion").

"Od 5,5 milijardi dolara, koliko je dijaspora samo prošle godine unela u Srbiju, legalnim putem stiglo je tek 40 odsto od te sume, jer ljudi izbegavaju brzi transfer novca zbog visokih provizija i skrivenih troškova koji su među najvećima na svetu", navodi se u saopštenju te organizacije.

Dodaje se da su 60 odsto para doneli "vozači autobusa, rođaci ili prijatelji".

Srpski svetski kongres dijaspore je protestovao jer nijedan predstavnik dijaspore nije učestvovao na prvom Međunarodnom skupu "Novčane doznake dijaspore", koji je održan u Beogradu 28.aprila, u organizaciji Ministarstva za dijasporu.

"Da smo učestvovali na skupu postavili bi pitanje monopola 'Western uniona' i zašto je država stala na pola puta da to pitanje reši", navodi se u saopštenju.

Jovičić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao da "Western union" sa svojim zastupnicima pokriva 95 odsto srpskog tržišta te kao monopolska kompanija diktira sve uslove prilikom transfera novca.

Svetska banka je procenila da je srpska dijaspora u 2009. godini poslala 5,5 milijardi dolara u Srbiju, što je 10 odsto više nego godinu ranije, izjavio je na Međunarodnoj konferenciji ministar za dijasporu Srbije Srđan Srećković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image