• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minus Holcima 47,5 miliona evra

Švajcarski proizvođač cementa Holcim objavio je danas da je u prvom tromesečju 2010. godine imao gubitak od 68 miliona franaka (47,48 miliona evra) nakon vanredne naplate poreza za restrukturiranje kompanije u Severnoj Americi.

Holcim, koji ima cementaru i u Srbiji, zabeležio je rast prodaje u prva tri meseca 2010. godine od pet odsto, na 4,7 milijarde švajcarskih franaka (3,28 milijardi evra).

Analitičari su očekivali gore rezultate Holcima, drugog po veličini svetskog proizvođača cementa, nakon što je kompanija ranije objavila da očekuje naplatu 182 miliona franaka poreza zbog severnoameričkog restrukturiranja.

Građevinski bum u Aziji i konsolidacija poslovanja u Australiji omogućili su porast prodaje Holcima, ali su oštra zima na severnoj hemisferi i uticaj ekonomske krize nastavili da utiču na poslovanje u Evropi i Severnoj Americi.

Navodi se i da je u kvartalne rezulatate uključeno i 65 miliona franaka prihoda od prodaje kvota za emisije ugljen-dioksida u Evropi, bez čega bi rezultati bili gori.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image