• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INFLACIJA U SRBIJI OD 14 ODSTO: Prošlog meseca skočile cene hrane, vode, struje - TRI stvari ipak jeftinije!

Autor Nikola Todorović

Zbog inflacije su u Srbiji porasle cene mnogih proizvoda.

 Kolika je inflacija u Srbiji Izvor: YouTube/Printscreen/ DOORS OF HEALTH

"Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u Srbiji su porasle u septembru 2022. godine na mesečnom nivou za 1,5 posto", objavio je u sredu Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa istim mesecom 2021. godine, potrošacka inflacija je porasla za 14 odsto, dok je u odnosu na decembar prošle godine u proseku inflacija je povećana za 11,4 posto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga, u septembru je na mesečnom nivou zabeležen rast cena stanovanja, vode, električne energije, gasa i ostalih goriva za 3,8 posto, usluga restorana i hotela za 3,7 odsto, a hrane i bezalkoholnih pića za 2,4 procenta.

Republički zavod za statistiku objavio je da su zahvaljujući inflaciji uvećane cene opreme za stan i tekuće održavanje za 2,0 odsto, zdravlje za 0,6, odeća i obuća za 0,5, alkoholna pića i duvan i obrazovanje za po 0,2 procenta, a komunikacije za 0,1 posto. Pad cena su zabeležili rekreacija i kultura za 2,8 procenata i transport za 0,3 posto.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Elensky

Litar jogurta "Moja kravica" je u julu koštao 110-120 dinara,na akciji je bilo oko 99 dinara a sada je 180-190 dinara za litar. To je poskupljenje od skoro 100 odsto. Zbog čega? Jogurt se pravi od mleka,mleko daju krave koje žive u našoj zemlji a ne u Ukrajini ili Rusiji. Dakle koji je razlog tolikog poskupljenja? Nema logičnog razloga već prodavci žele da zloupotrebe situaciju u svetu da bi zaradili više novca i odrali narod.

Simke

@Elensky Sad ce biti kod nas ,jos malo pa hiper inflacija. Tesko je da cemo imati novog deda Avrama.

Vuk Vucko

Imam dva tovljenika tu su od 180 do 200 kg.Cena 2,5 eur kilo a mozda i vise.Sta cu i za sebe koljem dva pa ako nisam bio na more bar da se krkaju sunke i kobasice a ovi gradcki sa sve slovo C ima da krkaju u Ideji kad bude na akciji.Deci ce davati virsle i pastetu sa nedao ti Bog sastavom al zato im dupe videlo grcko more.

special image