• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci se za evro "prave Englezi"

Treba učiniti sve da se stabilizuju finansijska tržišta ali što se evra tiče – to je problem samo evro zone, kaže britanski ministar finansija Alister Darling.

Britanski ministar finansija Alister Darling je danas izjavio da treba učiniti sve što je moguće da se stabilizuju finansijska tržišta, ali da je, kada je u pitanju obezbeđivanje podške za evro, to stvar zemalja evrozone, a ne Britanije.

Darling je to rekao u razgovoru s novinarima u Briselu, gde političari Evropske Unije raspravljaju o mogućnosti uspostavljanja novog evropskog stabilizacionog mehanizma, u pokušaju da ubede tržišta da je evro stabilna valuta i da izbegnu mogućnost još jedne krize "u grčkom stilu", preneo je Rojters.

"Moramo da danas još jednom pokažemo da, ako zajednički delujemo, možemo da stabilizujemo situaciju, da ne želimo da dovedemo u opasnost oporavak koji se polako odvija. I mi ćemo odigrati svoju ulogu u svemu tome", rekao je Darling, ali i dodao da "kada je u pitanju podrška evru, to je, ocigledno, na državama evrozone".

Britanija je članica Evropske Unije, ali ne i zone evra, koju čini
16 od 27 zemelja EU.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image