• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važniji kvalitet od broja ponuda

Ministarstvo finansija je predložilo jedan odsto od ostvarene prodajne cene akcija ali se Vlada odlučila na pet puta manji iznost, kaže državni sekretar u ministarstvu fiansija Slobodan Ilić.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Slobodan Ilić nije iznenađen što se na tender za savetnika za prodaju dela državnih akcija Telekoma Srbija javio samo jedan kandidat jer se “veći broj ponuda nije mogao očekivati zbog procenjene vrednost javne nabavke te usluga i uslova koje su morali da ispune potencijalni ponuđači”.

Ilić, koji je na čelu radne grupe zadužene za sprovođenje postupka izbora savetnika u privatizaciji Telekoma, izjavio je da je "važnije od broja ponuda - kvalitet ponuda. Moja očekivanja su bila da se, pod ovim uslovima, mogu očekivati maksimalno tri ponude", rekao je Ilić za Betu.

Državni sekretar tvrdi da se zakonito i transparentno sprovodi postupak izbora najboljeg ponuđača za savetnika u prodaji državnih akcija u Telekomu i da nema unapred izabranog ponuđača, kako se to često u medijima navodi.

Komentarišući tenderske uslove za izbor privatizacionog savetnika Ilić je rekao da se nastojalo da se "izabere najkvalitetniji ponuđač koji će omogućiti ne samo da se, kako je u javnosti bilo nekih mišljenja, po svaku cenu proda deo akcija Telekoma u vlasništvu države, već da se postignu najbolji mogući tržišni uslovi u ovoj, za našu zemlju od izuzetnog značaja, transakciji".

On je dodao da tehnička ponuda konzorcijuma na čelu sa Sitigrupom, koja je juče otvorena, treba da pređe prag od 70 poena da bi se otvarao finansijski deo ponude. U slučaju otvaranja i tog dela ponude, u narednih 15 dana bi bila doneta odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija, a preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE (u kojoj nemački Dojče telekom ima 30 odsto kapitala).

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image