• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećan kapital EBRD na 30 milijardi evra

Odbor guvenera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) večeras je odobrio povećanje kapitala banke za 50 odsto, na 30 miljardi evra.

Dokapitalizacije od 10 milijardi evra će omogućiti EBRD da poveća investicije u narednih pet godina, dok region izlazi iz recesije, rečeno je na konferenciji za novinare na Godišnjoj skupštini EBRD u Zagrebu.

Stragegija poslovanja EBRD od 2011. do 2015. predviđa nastavak povećane potražnje za finansijskim sredstvima u zemljama u kojima banka posluje.

Predsedavajuća Odborom guvernera i ministarka finansija Francuske Kristin Lagard (Christine Lagarde) kazala je da je dokapitalizacijom predviđeno da se nakon pet godina revidira upotreba tog kapitala i dodala da je reč o opozivoj dokapitalizaciji.

"Veoma sam srećna što EBRD pruža primer u odgovornosti prema korišćenju sredstava", kazala je Lagard.

Predsednik EBRD Tomas Mirou (Thomas Mirow) kazao je da će dokapitalizacija omogućiti podršku banke u regionu u vreme krize i omogućiti investicije za ekonomski sigurnu i posperitetnu budućnost.

U Zagrebu je danas počela dvodnevna Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na kojoj će učestvuje i delegacija Srbije.

Glavna tema tog skupa je ekonomski oporavak, a učestvuje oko 2.500 državnika, bankara, privrednika i investitora i delegacije 63 članice EBRD-a koje predvode ministri finansija.



(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image