• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro konkurs za profesionalne vojne ronioce

Početkom jeseni biće otvoren konkurs za prijem kandidata iz građanstva za dužnost profesionalnih vojnika ronioca u Rečnoj flotili Vojske Srbije.

Očekuje se značajan odziv mladih ljudi željnih izazova koje nudi ronilačka profesija, piše vojni magazin "Odbrana" u najnovijem broju.

Komandir voda rečnih ronilaca, poručnik korvete Vladimir Bjelica kaze da su pripadnici jedinice osposobljeni za ronjenje na dubinama do 60 metara.

Tokom obuke rečnih ronilaca u novosadskoj kasarni "Aleksandar Berić" posebna pažnja poklanja se održavanju visokog nivoa fizičke pripremljenosti.

Svaki radni dan počinje napornim vežbanjem a zatim sledi složena ronilačka obuka u okviru koje spada i rukovanje komplikovanom i skupom opremom.

U opremi koja se koristi je i savremeni uređaj za pretraživanje rečnog dna - popularni "sonar" - a rečni ronioci imaju i dve savremene brodokomore, stacionarnu i prenosnu za kondicioniranje i terapijsko lečenje.

Komanda Rečne flotile se nalazi u Novom Sadu, a jedinice su stacionirane u Novom Sadu, Beogradu i Šapcu.

U komandi i jedinicama Rečne flotile realizuje se obuka profesionalnih pripadnika svih rodova i službi i vojnika na odsluženju vojnog roka.

Težište je na obuci komandi kao i posada, posluga i jedinica, a specifičnost je u obučavanju na različitim sredstvima ratne tehnike koje Rečna flotila ima u naoružanju.

Deo pripadnika jedinice je učestvovao u različitim programima obuke u inostranstvu kao i mirovnim operacijama UN, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image