• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat pregovara sa "Turkiš erlajnsom"

Direktor "Jat Ervejza" Srđan Radovanović potvrdio je danas Tanjugu da se pregovori i kontakti "Jata" sa "Turkiš erlajnsom" o privatizaciji srpske aviokompanije vode tokom zadnjih nekoliko meseci.

Povodom izjave direktora turske aviokompanije Temela Kotila da "Turkiš erlajns" pregovara sa "Jat Ervejzom", Radovanović je istakao da to nije prvi put da visoki predstavnici turske aviokompanije govore o nameri da ucestvuju u privatizaciji "Jat ervejza".

"Pregovori i kontakti su u toku više meseci unazad," rekao je Radovanović, ne želeći dalje da komentariše izjavu direktora "Turkiš erlajnsa".

"Direktor turske kompanije to je, ipak, rekao boraveci u Poljskoj i treba da vidimo koliko ima ozbiljnosti u njihovom interesovanju za 'Jat ervejz' konkretno," ističu u "Jatu".

Direktor turske kompanije Temel Kotil je za današnje izdanje poljskog dnevnika "Žečpošpolita" potvrdio da "Turkiš erlajns" želi da kupi poljsku vazduhoplovnu kompaniju LOT i da je takođe počeo pregovore sa srpskim avioprevoznikom "Jat Ervejz".

"Naša ekspanzija je neizbežna, ali ne moramo odmah da kupujemo većinske udele", citirao je varšavski list direktora "Turkiš erlajnsa", koji je naglasio da njegova kompanija ne želi da propusti priliku koju pruža konsolidacija evropskog vazdušnog saobraćaja, izazvana krizom.

Turska aviokompanija, prema rečima Kotila, nije zainteresovana za druge avioprevoznike u istočnoj Evropi, osim za poljski LOT i srpski JAT, iako su na prodaju i češka, mađarska i ukrajinska kompanija, ukazuje poljski list.

Veći broj radnika Jata prebačen u sektor prodaje

Kompanija "Jat ervejz" saopštila je danas da će deo zaposlenih u tom nacionalnom avioprevozniku biti prebačen u sektor usluga.

Nova sistematizacija radnih mesta u "Jatu", kako se navodi, trebalo bi da obezbedi bolju prodaju karata i povećanje broja putnika.

Plan reogranizacije "Jata" počeo je da se primenjuje u oktobru prošle godine i do sada je broj zaposlenih u toj kompaniji smanjen sa 1.800 na oko 1.200, pre svega dobrovoljnim raskidom radnog odnosa.

Da bi se smanjili rashodi "Jata" i obezbedilo racionalnije poslovanje Privredna avijacija iz Vršca, koja se bavila pružanjem usluga poljoprivrednim i komunalnim organizacijama, izdvojena je iz sastava kompanije.

Nedavno je prodata centralna zgrada Jata na Novom Beogradu, a predstavništva u velikom broju svetskih centara preseljena su iz gradova na aerodrome.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image