• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bujanovac, Trgovište: Posao za 70 radnika

Posredstvom Nacionalne službe zapošljavanja, u ovim mestima će narednih meseci na projektima javnih radova biti angažovani nezaposleni uz naknadu od 16 do 22 hiljade dinara.

Između 355 projekata, za koje je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojilo 700 miliona dinara, Nacionalna služba zapošljavanja je Bujanovcu odobrila projekte vrednosti 5.180.000 a Trgovištu 2.734.000 dinara.

„U bujanovačkoj opštini sredstva su namenjena meštanima Mesne zajednice Bareljevac, koji planiraju da, u saradnji sa Vranjskom eparhijom, urede kompleks manastira Sveti Prohor Pčinjski“, rekao je Zoran Antić, direktor Nacionalne službe zapošljavanja u Vranju.

Antić je objasnio da će na ovom projektu četiri meseca raditi 40 nezaposlenih lica iz sela koja gravitiraju manastiru a, zavisno od stručne spreme, mesečno će zarađivati od 16 do 22 hiljade dinara.

Na javnim radovima u Trgovištu, posredstvom opštinske Direkcije za izgradnju, tri meseca će pod istim uslovima kao u Bujanovcu, biti angažovano 30 nazaposlenih lica iz grada i susednih sela.

„Planiramo da sa ovih 2,7 miliona dinara koliko-toliko osposobimo više lokalnih putnih pravaca, koji su posle prošlonedeljnih poplava, u katastrofalnom stanju“, kaže Milorad Nikolić, zamenik predsednika opštine Trgovište.

Iz Nacionalne službe zapošljavanja su saopštili i da su projekti za nerazvijene opštine Bujanovac i Trgovište odobreni između 1.467 zahteva.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image