• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rata stare devizne štednje od 31. maja

Na naplatu stižu obveznice serije A2010 u vrednosti oko 300 miliona evra za koje je novac za isplatu obezbeđen je u budžetu Srbije, navodi se u saopštenju NBS.

Narodna banka Srbije (NBS) najavila je danas da će u ponedeljak, 31. maja početi isplata ovogodišnje rate stare devizne štednje.

Ove godine na naplatu stižu obveznice stare devizne štednje serije A2010 u vrednosti oko 300 miliona evra. Novac za isplatu dospelih obveznica obezbeđen je u budžetu Srbije, navodi se u saopštenju NBS.

Obveznice se naplaćuju u bankama gde štediše imaju vlasničke račune hartija od vrednosti, a isplata je u evrima ili na zahtev vlasnika u dinarskoj protivvrednosti, u iznosu registrovanom na vlasničkom računu.

Vlasnici, koji do sada to nisu učinili, mogu naplatiti i dospele obveznice iz prethodnih godina.

Štediše koje još nisu pretvorile staru deviznu štednju u obveznice, mogu to učiniti na šalterima banaka kod kojih je položena štednja, odnosno, koje servisiraju štednju banaka u likvidaciji i stečaju.

Kako je istakla NBS, ta konverzija se neće vršiti od 24. do 29. maja 2010. godine, zbog tehničkih priprema za početak isplata obveznica RS serije A2010.

Konverzija devizne štednje i isplata dospelih obveznica štedišama Jugobanke Jugbanke iz Kosovske Mitrovice vrši se preko Evrobanke EFG.

Sve informacije u vezi sa konverzijom i isplatom obveznica mogu se dobiti u Narodnoj banci Srbije - svakog radnog dana, od 9.00 do 16.00 preko telefona 011/ 333-8164, 333-8183, 333-8181 i 333-8165, kao i preko Informativnog centra NBS na telefon 0800 111-110.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image