• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiat Srbija: Neizvesan model broj dva

Prvi model sa traka u Kragujevcu silazi polovinom sledeće godine a o eventualnom drugom još nije doneta odluka, kaže potpredsednik Fijat grupe.

Potrepdsednik Alfredo Altavila izjavio je danas da je potrebno da se razgovara sa partnerima o tome koji je model razvoja najbolji za zajedničku kompaniju (Fijat automobili Srbija).

Altavila je novinarima na Međunarodnoj konferenciji proizvođača automobilskih delova u Beogradu naglasio da teoretski svaka Fijatova fabrika može da proizvodi različite tipove automobila, jer su svi pogoni konstruisani da budu prilagodljivi.

Altavila nije želeo da iznese detalje o tome kada će biti predstavljen novi model automobila koji će se proizvoditi u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

"Mogu samo da kažem da će se taj model proizvoditi samo u Srbiji i izvoziti širom sveta", kazao je Altavila i dodao da će to biti mali automobil.

"Uvereni smo da će taj model biti veoma uspešan i mogu da vam kažem samo da je to veoma lep automobil", kazao je on.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kazao je da se očekuje da će proizvodnja novog modela Fijatovog automobila u Kragujevcu početi u drugoj polovini 2011. godine.

On je naveo da će ukupan izvoz Fijatovih automobila iz Srbije u 2013. godini dostići vrednost od 1,5 milijardi evra. Dodao je i da je planirano da kapacitet fabrike bude proizvodnja 200.000 automobila godišnje.

Dinkić je kazao da je u toku modernizacija fabrike u Kragujevcu i dodao da Fijatova investicija od oko 700 miliona evra u proizvodnju automobila u Srbiji, nakon usporavanja zbog svetske ekonomske krize, sada napreduje dobrim tempom.

Fabrika automobili Srbija je zajedničko preduzeće italijanskog Fijata i Vlade Srbije u kom Italijani imaju 67 odsto kapitala. Ta kompanija je na osnovu dogovora sa Vladom o zajedničkom ulaganju preuzela imovinu fabrike Zastava automobili iz Kragujevca i deo radnika.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image