• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA JE NAJVIŠE POSKUPELO U NOVEMBRU U SRBIJI? Cene ovih usluga otišle u nebesa, a odlazak u restoran postao čist LUKSUZ!

Autor Jana Desovski

U novembru mesecu prema današnjim konačnim podacima Republičkog zavoda za statistiku su najviše porasle cene restorana i hotela.

 Šta je najviše poskupelo u novembru 2022 Izvor: Shutterstock

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju porasle su u Srbiji u novembru 2022. za 1 posto u odnosu na oktobar, a na godišnjem planu - za 15,1 procenat, prema današnjim konačnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2021. godine, inflacija je u novembru zabeležila rast od 14,6 odsto. Prema statističkim podacima, u novembru su na mesečnom nivou najviše porasle cene restorana i hotela, za 1,7 posto, zatim odeće i obuće za 1,3 procenta, i hrane i bezalkoholnih pića za 1,2 odsto.

Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, transport i oprema za stan i tekuće održavanje poskupeli su za po 1,0 posto, alkoholna pića i duvan, rekreacija i kultura, zdravlje i obrazovanje za po 0,5 odsto, a komunikacije za 0,1 procenat. Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

(MONDO/Telegraf biznis)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krcko

Ovo nije poskupljenje, ovo je inflacija i to ogromna. Jer narod od plata ne moze da sastavi od 1 do 10 u mesecu, a mesec nema 10 dana ili 15, vec 30 minimum. Dzabe puni rafofi, a prazni dzepovi i obrnuto.

Sasa

@Krcko Cuti preje bilo prazni rafovi a dzepovi, sada barem ima u sta da gledamo i da se neckamo ocemo li kupiti.

special image