• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste broj zainteresovanih za Telekom

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković izjavio je da sve veći broj kompanija pokazuje interesovanje za učešće na tenderu za deo državnih akcija Telekoma Srbije.

"Javnost licitira da postoji jedna ponuda. To nije tačno. Ima ih više. Zainteresovane su i evropske kompanije i neke van Evrope", rekao je on u intervjuju za današnje "Večernje novosti".

Cvetković je ocenio da će prodaja dela državnog udela u Telekomu verovatno biti najveća ovogodišnja privatizacija, istučići da će se prodaja te telekomunikacione kompanije sasvim sigurno desiti u 2010.

"To je odluka Vlade i izbor savetnika se privodi kraju", rekao je direktor srpske agencije za privatizaciju Vladoslav Cvetković.

Na tenderu za prodaju dela državnih akcija Telekoma Srbije u toku je izbor savetnika, a uskoro bi trebalo da počnu pregovri sa jedinim ponuđađem firmom Sitigrup global markets.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić ranije je rekla da je plan da se angažuje privatizacioni savetnik koji bi trebalo tačno da odredi procenat državnog kapitala u Telekomu za prodaju, da radi na podizanju interesovanja kod potencijalnih kupaca i na razjašnjavanju pitanja pravnog i imovinskog statusa.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija i krajem marta je odlučila da proda polovinu tih akcija. Preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Dojče telekom ima 30 odsto kapitala.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image