• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci investirali više od dve milijarde evra u Srbiju

Grčke kompanije investirale su više od dve milijarde evra u Srbiju, a više od polovine tog iznosa uloženo je u nove objekte i pogone, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Kako se navodi, najveću investiciju realizovala je Nacionalna banka Grčke koja je 2006. godina za 425 miliona evra kupila Vojvođansku banku.

Grčki investitori su u Srbiji prisutni i u oblasti trgovine, turizma, industrije hrane i pića, prerade nafte, telekomunikacija i industrije cementa i građevinarstva.

Kompanija OTE vlasnik je 20 odsto kapitala Telekoma Srbije, na sprskom tržištu posluju trgovinski lanci Veropulos i Elektroniki Antinon, lanac hotela Grik hotel (Greek hotel) vlasnik je beogradskog Metropola, a kompanija Lampsa vlasnik je Hajata i Ekscelsiora.

Privredna komora Srbije je navela da je prva četiri meseca 2010.
godine izvoz u Grčku povećan za 65 odsto, na 53,5 miliona dokara, dok je uvoz bio za četiri odsto manji nego u istom periodu 2009.
godine i iznosi 66,1 milion dolara.

Najviše su se izvozili šećer, proizvodi od šećera i med, gvožđe i čelik, plastika, hartija, karton i proizvodi od celuloze, navela je PKS i dodala da su se u prva četiri meseca iz Grčke najviše uvozili povrće i voće, gvožđe i čelik, kao i proizvodi za bojenje i štavljenje.

Predsednik Srbije Boris Tadić započeće danas trodnevnu posetu Grčkoj tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima kao i sa privrednicima na poslovnom savetu dve zemlje.

U okviru posete biće održan i Grčko-srpski poslovni forum na kojem će Tadić razgovarati sa grčkim i srpskim privrednicima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image