• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČELA ISPLATA AKCIJA, STIŽE NOVAC OD DIVIDENDI: Uplata na račune, ako preuzimate u Pošti, ovo morate imati kod sebe

Autor Ivana Lazić

Isplata dividendi svim akcionarima Telekoma počela je 22. decembra.

 Počela isplata akcija Telekoma Izvor: MONDO/Goran Sivački/DuxX/iStockphoto

Telekom Srbija od četvrtka 22. decembra isplaćuje dividendu svim akcionarima, uključujući i građane koji su odbili besplatne akcije. Dividendu će dobiti svi akcionari koji su deonice Telekoma posedovali na datum 20. jun ove godine, saopšteno je iz ove kompanije. Građani Srbije su dobili po 31 deonicu kompanije, a njima u međuvremenu nisu mogli da trguju na berzi, ali su po osnovu svake deonice imali pravo na dividendu.

Državi će dividenda biti isplaćena direktno uplatom na račun, dok će svim ostalim akcionarima pripadajuća dividenda biti isplaćena preko Centralnog registra, depoa i klirniga hartija od vrednosti (CRHOV).

Za 31 deonicu, koliko ih poseduje najveći broj građana od 2012. godine, treba računati na oko 260 dinara bruto, odnosno 220 dinara neto. Ukupno će biti isplaćeno 6,7 milijardi dinara (57 miliona evra). Kompanija Telekom je i prošle godine akcionarima isplatila dividendu i to ukupno 4,16 milijardi dinara dividende, što je bilo dvostruko više nego godinu dana ranije. Novac na računima građani treba da očekuju najkasnije dva dana po početku isplaćivanja. Iznos koji će svako dobiti zavisi od broja akcija koje svaki akcionar poseduje. 

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realni clan propalog drustva 💯

Opaaaa , hvala breeee carevi , pa bice za po mesni narezak (mozda) ideeemooo!!!!

special image