• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taksisti traže poskupljenje

Predstavnici pojedinih taksi udruženja podneli su zahtev za poskupljenje taksi usluga u iznosu od 12 odsto. O eventualnom poskupljenju odlučiće gradonačelnik Dragan Đilas, piše "Blic".

Poslednjih mesec dana pojedina udruženja i sami taksisti vrše pritisak na gradsku upravu da im odobri poskupljenje. Telefoni Direkcije za javni prevoz usijali su se od poziva stotine taksista koji traže da se cenovnik promeni, a krajem prošlog meseca stigao je i zvaničan zahtev za korekciju cenovnika.

"Krajem maja stigao je pismeni zahtev za poskupljenje koji je potpisao Sindikat taksista Beograda (SITAB) i udruženje "Pink" taksi. Oni traže poskupljenje od 12 odsto zbog skoka cene goriva, kursa evra, rasta cena na malo i drugih parametara koji utiču na cenovnik taksi usluga", kaže izvor „Blica” iz Gradske uprave.

Zahtev za poskupljenje potpisalo je oko 2.300 taksista, trećina od ukupnog broja taksi vozača u gradu. Grupa taksista na čelu sa "Pink" taksijem traži da start košta 140 dinara, kilometar 55 dinara u prvoj, 70 dinara u drugoj tarifi dok bi sat vremena čekanja bilo 750 dinara.

Zahtev je prosleđen gradskoj upravi za cene koja treba da ispita njegovu opravdanost i odredi koliko poskupljenje bi bilo optimalno u ovom trenutku. Nakon toga svoj potpis na poskupljenje treba da stavi gradonačelnik Beograda.

Izvor "Blica" kaže da je ovaj zahtev u potpunosti opravdan i da je realno očekivati promenu cenovnika, a konačna odluka znaće se za 15 dana.

U "Pink taksiju", koji broji oko 1.300 članova, kažu da je poskupljenje izvesno. Međutim, većina taksista još nije za korekciju cena. "Pink" taksi neće ukidati popust na poziv, dok se njegovo ukidanje ne propiše zakonom.

Trnutno start po cenovniku staje 129 dinara, a taksisti traže da bude 140 dinara. Kilometar vožnje u prvoj tarifi sada košta 49 dinara, a taksisti traže da poskupi na 55 dinara, dok bi vožnja u drugoj tarifi sa sadšnjih 64 dinara po kilometru trebalo da skoči na 70 dinara. Sat čekanja bi umesto dosadašnjih 600 dinara, u slučaju poskupljenja stajao 750 dinara, navodi "Blic".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image