• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jura traži radnike

Južnokorejska firma "Jura korporejšn" koja je u aprilu kupila preduzeće "Zastava elektro" iz Rače zainteresovana je da do kraja juna uposli još 300 radnika, saopšteno je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Kragujevcu.

Direktorka kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošsljavanje Ljiljana Petrović rekla je agenciji Beta da menadžeri Jure obavljaju razgovore sa zainteresovanima kandidatima koji su na evidenciji nezaposlenih.

Prema rečima Petrovićeve, u Juri će u junu biti uposleno 250 radnika iz Kragujevca i još 50 iz Rače i njihova plata će biti oko 19.500 hiljada dinara.

"Južnokorejska kompanija od jula planira još jedan krug zapošljavanja, kada bi trebalo da, bude otvoreno 200 novih radnih mesta u Rači", rekla je Petrović.

Prvih 100 radnika počeće da radi naredne sedmice u Jurinim pogonima u Rači, a preostali će se zapošljavati do kraja meseca, rekla je Petrovićeva.

Ona je navela da za južnokorejske menadžere nisi važne kvalifikacije već da radnici budu mlađi od 40 godina, bez radnog iskustva i zainteresovani za posao.

Radiće lake fizičke poslove, uglavnom na montaži, ali je za poslodavca veoma važno zdravsveno stanje radnika jer posao zahteva dugo stajanje.

Kompanija Jura uvela je dve smene, a u planu je i rad u trećoj.

Ona je dodala da se sa lokalnom upravom u Kragujevcu vode razgovori o mogućnosti za organizovanje besplatnog prevoza radnika do Rače, s obzirom da će veći broj Kragujevčana od juna biti zaposleni u tamošnjim pogonima.

Posle kupovine preduzeća u Rači, Jura korporejšn je već uposlila oko 430 radnika, od kojih je skoro 90 odsto iz Rače. Oko 2o zaposlenih sa visokom stručnom spremom je iz Kragujevca .

Jura korporacija iz Južne Koreje kupila je račansku fabriku za oko tri miliona evra, a kupac se obavezao na ulaganje od oko osam miliona evra i zapošljavanje oko 1.000 radnika.

Jura se bavi proizvodnjom električnih kablova za autoindustriju i prema najavama poslovodstva, oko 90 odsto proizvodnje u Rači biće plasirano na inostranom tržištu, Jurinim partnerima Hjundai, Kia motors i Daevu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image