• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćatama regres, bonus ili pomoć?

Ministarka finansija smatra da jednokratnu nadoknadu treba da službenici sa platama do 40.000 dinara, ministar ekonomije lestvicu drži na 80.000.

"Prema dogovoru sa MMF naknade penzionerima mogu se raspodeliti kao socijalna podrška za ugrožene kategorije najstarijih. Visina naknade, eventualni limiti i vreme isplate u nadležnosti su potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića", rekla je ministarka Diana Dragutinović za "Večernje novosti".

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić za isti list navodi da se ne radi ni o kakvoj nagradi niti socijalnoj kategoriji i da je zato predložio da naknadu dobiju svi koji rade u javnim službama a imaju zaradu do 80.000 dinara.

Dinkić smatra da je u javnosti izazvana zabuna jer je nameravana isplata nazvana bonusom i podseća da su zaposleni u javnim službama ranije dobijali regres za odmor koji zbog krize nije isplaćen prošle godine.

On smatra i da se regres mora isplatiti do početka jula i kaže da je načelno takav dogovor postojao u Vladi. Dinkić je apelovao i na privatne poslodavce da, ako su u mogućnosti, svojim zaposlenima isplate regres.

Tokom majske posete Misije MMF Beogradu dogovorena je suma od 6,5 milijardi dinara koje se mogu potrošiti u ove svrhe jer je tada ocenjeno da se još nisu stekli uslovi za odmrzavanje plata u javnom sektoru.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image