• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi završavaju Slobin "Hajat"?

Neimenovana ruska firma preliminarno prihvatila ponudu Vlade Srbije da nastavi izgradnju hotelskog kompleksa "Hajat-ridžensi - Jelen".

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su u toku pregovori sa jednom kompanijom iz Rusije koja je zainteresovana da završi izgradnju hotela "Hajat-ridžensi - Jelen" na planini Crni Vrh kod Bora, koji je pod pokroviteljstvom Slobodana Miloševića građen srdinom devedesetih.

Mrkonjić je, tokom posete opštini Bor, gde je u toku kampanja za lokalne izbore, naveo da je ta ruska firma, čije ime nije želeo da obelodani, preliminarno prihvatila ponudu Vlade Srbije da nastavi izgradnju hotelskog kompleksa na Crnom vrhu.

Izgradnja kompleksa hotela prekinuta je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a stručnjaci su procenili da je potrebno više para da se ta građevina konzervira, nego da se završi.

Mrkonjić je naveo da je do sada u taj objekat uloženo oko 65 miliona dolara.

"Oni su spremni da investiraju u završetak izgradnje hotela, gde bi moglo da se zaposli oko 800 radnika", rekao je Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu je dodao i da je Univerzitet "Megatrend" zainteresovan za kupovinu objekta "Kapije Bora", gde bi, kako je rekao, vlasnik tog univerziteta napravio Univerzitetski centar Timočke Krajine.

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor - Beograd, preko Markovca.

Ukoliko bi se taj put izgradio, razdaljina između Bora i srpske prestonice bila bi sa 250 kilometara smanjena za oko 100 kilometara.

Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image