• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još nije raspravljano o jednokratnoj pomoći

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je danas da vlada još nije raspravljala o jednokratnoj pomoći za zaposlene u javnom sektoru i penzionere.

Ona je na otvaranju filijale Poreske uprave rekla da je planirano da ta jednokratna pomoć bude dodeljena u drugoj polovini ove godine i da bi iz budžeta trebalo da bude izdvojeno dve milijarde dinara za zaposlene u javnim službama i dve milijarde za penzionere.

"Raspodela je predmet zajedničke odluke vlade na predlog resornog ministarstva", kazala je Dragutinovićeva.

Vlada Srbije usvojila je i Pismo o namerama o fiskalnoj politici za 2010. i 2011. godinu, koje predstavlja obavezu koja je preuzeta da bi bila zaključena četvrta revizija aranžmana sa MMF-om.

Ministarka je dodala da bi, prema sadašnjim pokazateljima, plate i penzije trebalo da ostanu zamrznute u ovoj godini.

Dragutinović je rekla da je Ministartvo finansija pripremilo promene zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je pooštrena kaznena politika i usaglašena sa zakonom o prekršajima i zakonom o uređenju sudova.



Kako je rekla, minimalna kazna za pravna lica i preduzetnike podignuta je na 100.000 dinara i ukoliko isti poreski obveznik u periodu od dve godine napravi poreski prekršaj, može mu biti izrečena kazna zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od šest meseci do tri godine.

"Ako poreski obveznik sam otkrije da je napravio prekršaj i to prijavi pre nego što mu dođe kontrola, neće protiv njega biti pokrenut prekršaj kao sto je to bilo ranije", rekla je Dragutinović.

Dragutinović je rekla da je tokom posete predstavcika MMF-a razgovarano o pozitivnim i negativnim efektima poreske reforme, ali da u ovom trenutku neće biti promene poreske politike.

"Još ne možzmo da procenimo efekte grčke krize tako da reformu nećemo raditi u jednom koraku", rekla je Dragutinović.

Kako je rekla, Ministarstvo je pripremilo sve elemente reforme - porez na dohodak, porez na dobit i porez na imovinu i ti nacrti zakona su završeni.

Dragutinović je kazala da je sledeće nedelje ima sastanak sa predstavicima opština o zakonu o porezu na imovinu i izrazila očekivanje da će oni podržati taj zakon.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image