• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 150 Kragujevčana u "Juri"

Prednost u zapošljavanju imaju nezaposleni sa evidencije Službe zapošljavanja, do četvrtog stepena obrazovanja i manje od 40 godina.

Južnokorejska kompanija "Jura korporacija", koja je pre tri meseca kupila fabriku "Zastava eleketro" u Rači, do kraja ovog meseca zaposliće još 150 radnika, izjavila je danas Tanjugu referent za kadrovska pitanja Ivana Radović.

Prema njenim rečima, kompanija Jura trenutno ima ukupno 570 radnika različitih profila zanimanja, od čega su njih 99 iz Kragujevca odakle će biti još 150 novozaposlenih, koji će raditi isključivo na poslovima u proizvodnji.

Naglašavajući da poslodavac planira da "Jura korporacija" u Rači ima ukupno do 1.200 zaposlenih, Radovićeva je dodala da se u fabrici radi na adaptaciji pogona i instalaciji mašina od čega će zavisiti dinamika zapošljavanja.

Prema njenim rečima, iako je proizvodnja električnih kablova za automobilsku industriju u početnoj fazi jer je počela pre oko mesec dana, svi proizvodi se izvoze partnerima te kompanije odnosno proizvođačima automobila "Hjundai", "Kia motors" i "Daevu".

Prema rečima direktorke kragujevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljane Petrović, među Kragujevčanima prednost u zapošljavanju u kompaniji "Jura" imaju nezaposleni sa evidencije Službe zapošljavanja koji imaju od prvog do četvrtog stepena obrazovanja i nemaju više od 40 godina života.

Po ranijim izjavama, plata u kompaniji "Jura" je 19.500 dinara, a problem Kragujevčana koji će na posao ići do Rače, jeste prevoz jer sami moraju da se snalaze.

Gradski prevoznik "Autosaobraćaj" u jutarnjim časovima autobus za Raču ima u šest sati i cena karte u jednom pravcu je 120 dinara, a naredni prevoz je u devet časova.

Petrovićeva navodi "da će gradska uprava Kragujevca u bliskoj budućnosti obezbediti redovne autobuske linije do susedne opštine Rača".

Kompanija "Jura" je u prva dva kruga zapošljavanja isključivo tražila radnike među nezaposlenima u Rači.Iako je bilo najava da će radnici ići na obuku i inostranstvo do danas to nije učinjeno.

Inače, južnokorejska kompanija je imovinu fabrike "Zastava eleketro" kupila za blizu tri miliona evra i obavezala se na ulaganja od osam miliona evra. Od Vlade Srbije ta kompanija dobiće podsticajna sredstva u iznosu od 4.500 evra po svakom novozaposlenom radniku.

Kupovinom imovine "Zastave eleketro" kupac nije bio u obavezi da preuzme radnike te fabrike, pa se njih oko 280 izjasnilo za socijalni program.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image