• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nicović tuži Agenciju za privatizaciju

Đorđije Nicović izjavio je danas da će tužiti Agenciju za privatizaciju zbog toga što je raskinula ugovore o prodaji tri preduzeća koja je on kupio - Rudnik iz Gornjeg Milanovca, Niteks iz Niša i Prvi maj iz Pirota.

Nicović je za pirotski Radio "Sport plus" rekao da je od Agencije tražio dodatni rok da ispuni ugovorene obaveze za Prvi maj, kao i da se to preduzeće reogranizuje i da se sve obaveze vlasnika prema državi i radnicima zamene za vlasničke uloge.

Agencija je krajem prošle nedelje raskinula ugovor o prodaji Prvog maja jer Nicović nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra.

"Ostavljamo Prvi maj sa punom upošljenošću kapaciteta i sa perspektivom. Bili smo na korak da potpišemo sporazum o poravnanju sa radnicima", rekao je Nicović i dodao da je "posebno bilo teško u zadnjem kvartalu 2009. godine kada je veliki broj klijenata bankrotirao, smanjio narudžbine ili raskinuo ugovore".

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je Beti da će sutra razgovarati sa predstavnicima sindikata Prvog maja.

"U ovom trenutku najvažnije je da se nastavi proizvodnja i da se nađe strateški partner. Svakom ko želi da bude na čelu Prvog maja postaviće se dva pitanja - koja je dalja vizija razvoja preduzeća i sa kojim će timom to da uradi", istakao je Vasić.

Za opstanak tog preduzeća najvažnije je, kako je rekao, da se ne pokreću sudski procesi i ne prodaje njegova imovina, odnosno da se reprogramiraju dugovi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image