• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delta agrar" - Komisije za konkurenciju 1:1

Upravni sud je uvažio tužbu "Delta agrara" i poništio rešenje Komisije za zaštitu konkurencije o uslovnoj koncentraciji jer nije pravilno utvrdila činjeničnog stanja.

U osnovi Sud je procenio da je Komisija pogrešno primenila odredbe Zakona o zaštiti konkurencije, te je još naložio da Komisija u ponovnom postupku odlučivanja postupi u skladu sa pravnim shvatanjima tog suda iznetim u presudi.

Upravni sud je poništio rešenje Komisije za zaštitu konkurencije o uslovnom odobravanju koncentracije koja nastaje sticanjem neposredne kontrole te kompanije nad Društvom za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu kontrolu, trgovinu i usluge "Florida bel" d.o.o.

U obrazloženju odluke Upravnog suda se navodi da Komisija nije u postupku utvrđivanja da li postoji zloupotreba dominanatnog položaja nekog učesnika na relevantnom tržištu roba ili usluga kao odlučnu činjenicu utvrdila šta predstavlja relevantno tržište u smislu Zakona o zaštiti konkurencije, imajući u vidu Uredbu o kriterijumima za utvrđivanje relevantnog tržišta.

Zbog toga, po oceni Upravnog suda, činjenično stanje nije pravilno i potpuno utvrđeno, što je dovelo do pogrešne primene odredaba Zakona o zaštiti konkurencije.

U tužbi se osnovano navodi da Komisija za zaštitu konkurencije nije izvodila dokaze na zakonit način i da je donela odluku na osnovu svojih slobodnih procena, ocenio je Upravni sud.

Tuženi je učinio i povredu pravila postupanja, jer je uvod rešenja nejasan i kontradiktoran ostalim delovima osporenog rešenja, pa se iz zapisnika o većanju i glasanju ne može sa sigurnošću zaključiti da li je rešenje doneo stvarno nadležni organ, navedeno je u obrazloženju presude Upravnog suda.

U ponovnom postupku Komisija za zaštitu konkurencije je dužna da postupi u skladu sa pravnim shvatanjima Upravnog suda iznetim u presudi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image