• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Porezi se neće menjati u naredne dve godine

Potpredsednik Vlade Srbije Dinkić izjavio je danas da se u naredne dve godine ne očekuje povećanje stope poreza na dodatu vrednost, ni poreza na plate.

"Porezi se neće menjati do kraja mandata ove vlade", rekao je Dinkić novinarima nakon otvaranja novog pogona fabrike "Galenika".

Premijer Mirko Cvetković najavio je danas da će dokument o strateškoj reformi ekonomske politike Srbije biti spreman do septembra.

Cvetković je rekao da još nije tačno određen način poreske reforme u Srbiji i dodao da će nacrt tog dokumenta pre septembra biti na javnoj raspravi.

"Sve opcije poreske reforme su na stolu", rekao je on novinarima, nakon otvaranja novog pogona u Galenici.

Cvetković je rekao da izjavu ministarke finansija Diane Dragutinović o povećanju poreza treba tumačiti u kontekstu izrade strateškog reformskog pravca u ekonomskoj politici, koji će biti osnov za reforme u narednih pet do 10 godina.

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je za junski broj Magazina "Biznis" da su spremne različite verzije poreske reforme i da se zalaže za "revolucionarnu verziju" kojom bi se porez na dodatu vrednost (PDV) povećao za tri procentna poena.

"To za šta se ja zalažem je da se za jednu trećinu smanje fiskalna opterećenja na zarade, i porezi i doprinosi. Gubitak prihoda bi se neutralisalo rastom PDV-a", kazala je Dragutinovićeva.

Dinkić, koji je i ministar ekonomije, ocenio je da ideja ministrake finansija o smanjenju oporezivanja rada i povećanju oporezivanja potrošnje "nije loša", ali da imajući u vidu sadašnje stanje i ubrzanje oporavka srpske privrede "sada ne treba ništa dirati".

Kako je rekao Dinkić, izjava ministarke Dragutinović o poreskoj reformi je u dugoročnom kontekstu.

Prema njegovim rečima, promene poreza trebalo bi razmatrati kada se slegnu potresi od svetske krize, a to je za dve godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image