• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KILO PILETINE 1.300, A CELO PILE 3.300 DINARA! Nenormalne cene rasplamsale svađu na mrežama, "To košta gospodo" (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Na tviteru je nedavno objavljeno da "organske piletine" u srpskim prodavnicama košta 1.299 dinara.

 GetOriginalImageById copy.jpg Izvor: YouTube/Blue Apron/Tweet/Bodljikava

Organska hrana je sve važnije pitanje i ljudima sve češće žele više informacija o tome odakle njihova hrana dolazi i kako je proizvedena, pa tako potrošači koji kupuju i konzumiraju ove proizvode veruju da je mnogo zdravije, a visina cene im često ne bude problem.

Jedan od primera su organska jaja koja koštaju čak 72 dinara u prodavnicama, iako je uobičajena cena 20 dinara po komadu. Kako navode proizvođači u pitanju su jaja, čija se prednost ugleda u tome što kokoške imaju slobodan pristup pašnjaku, ne dodaju im se lekovi i aditivi, a njihova hrana je organskog porekla.

Nedavno je na mrežama podignuta bura oko skupih jaja, a sada je na red došla organska piletina. Na tviteru je nedavno objavljeno da "organske piletine" košta 1.299 dinara, što znači da bi jedno celo pile koštalo 3.315. dinara.

Mišljenja su podeljenja, a komentari, što pozitivni, što negativni, su se samo nizali: "Nađi seljaka pa nek' ti zakolje pilence i proda. Uključi malo tu tintaru? Zaboga!", "Ako je stvarno organsko, trebalo bi minimum da je duplo skuplje. Čuvaš ga 6 meseci, da bi ga pojeo za 15min, a to naravno da mora da košta", "Pile hranjeno na prirodan način se nikad ne može ugojiti toliko da mu prsa budu obla i da se ne vidi grudna kost", "Tako i treba. Kvalitet treba platiti. Mogu'e da je cena našim građanima visoka ali 1.300 dinara/kg je realno".

"Da je pile organsko ne bi bilo od 2,5 kg.", "Hoćete vi u veliki grad da živite, to košta gospodo."

Organska piletina je prirodno gajena, hranjena lokalnim organskim žitaricama koje nisu GMO. Napolju su i kljuckaju po dvorištu. Ne dobijaju ni lekove ni hormone i prodaju se celi, očišćeni i zapakovani. Cena im se kreće oko 900 dinara po kilogramu.

Anketa

Da li i vi jedete organsku hranu?

  • Ne, to je preskupo i ne verujem da je organsko

    75.61% (248)

  • Da, naravno da jedem, ne mogu bez toga da živim

    12.2% (40)

  • Ne zanima me koju hranu jedem

    12.19% (40)

Da li i vi jedete organsku hranu?

Rezultati

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vučko

Sva mesišta, jaja, povrće, voće... godinama kupujem od seljaka u naseljima oko Beograda. Begaljica, Grocka, Bojčin i Progar, Brestovik... Sve ima domaće. Toliko su mesta blizu da se teško može smatrati izletom već više prostim odlaskom u nabavku.

W

Samo najfinije za beogradaku goapodu

Štef

Poštovane dame i gospodo , ako Vam je skupo, imam rešenje. Lepo kupite plac, napravite kokošinjac, kupite piliće , malo hrane i za šest meseci već možete da uživate u Vašoj organskoj piletini. Prijatno !

special image