• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO SE BRUTALNO ZARAĐUJE NA TIKTOKU - SNIMITE VIDEO, A PARE KAPLJU! Nisu vam potrebni ni pratioci, ovo je glavna CAKA!

Autor Jana Desovski

Od kada se pojavila društvena mreža TikTok sve one koji nisu influenseri i TikTokeri, zanima kako oni to zarađuju na ovoj platformi.

 Kako zaraditi na tiktoku Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Samir Cacan

Društvena mreža TikTok je postala popularna za jako kratko vreme. Ljubitelji Instagrama i Fejsbuka, su masovno krenuli da koriste i ovu društvenu mrežu koja vam, pored zabave, nudi mogućnost i da zaradite. TikTok je razvila Kina, a ista je doživela ogromnu ekspanziju širom sveta. Ciljna grupa ove društvene mreže i oni koji je najviše koriste su pretežno mladi, otprilike od 16 do 24 godine starosti.

Glavna tema društvene mreže jesu kratki videozapisi u kojima je većinom šaljiv sadržaj ispunjen raznim filterima, animacijama kao i specijalnim efektima. Osnovni cilj jeste da takvi snimci postanu "viralni", odnosno da u kratkom periodu dobiju mnogo lajkova i komentara, a ako postanu, na društvenoj mreži TikTok može nešto i da se zaradi. Prema istraživanjima na TikToku je moguće zaraditi novac, ali do toga nije lako doći, prenosi itrevolucija.

Postoji opcija da zaradite putem sponzorisanih postova, ali prvo vaš video sadržaj mora da bude izuzetno popularan sa puno lajkova i komentara. Influenseri koji koriste "Creator Fund" za objavljivanje video snimaka obično zarađuju dva do četiri centa na 1.000 pregleda. Drugim rečima, uspešan video koji dobije 500.000 pregleda zarađuje oko 20 dolara. TikTok "Creator Fund" je inicijativa za nagrađivanje korisnika koji su privukli značajnu angažovanu publiku na platformi sa sadržajem koji sam proizveo. Fond podstiče "najbolje i najsjajnije talente" na TikTok-u da nastave da proizvode i dele video snimke sa svojim pratiocima.

Treba istaći da ovi video snimci treba da budu visoko rangirani i viralni ako osoba koja ih postavlja živi isključivo od prihoda od TikTok-a. Važno je da na početku shvatimo da broj pratilaca nije presudan, da bi profil počeo da "zarađuje"sve je u sadržaju. Istina je da veliki broj kompanija i brendova za svoje influensere bira one koji imaju više pratilaca, ali činjenica je da postoje profili koji imaju manji broj pratilaca, ali odličan doseg i angažovanost.

Konačno, nema sumnje da profili koji imaju više od 5.000 pratilaca na bilo kojoj mreži imaju "potencijal" i smatraju se mikro-influenserima. Drugi način zarade je sadržaj uživo. Reč je o sadržaju koji ide uživo na TikTok-u, a onda se otvara mogućnost donacije pratilaca. Na TikTok profilima postoji opcija kupovine tzv. novčića ili zlatnika. Prilikom emitovanja uživo snimka nekog od korisnika, možete donirati kupljene zlatnike u znak podrške, piše itrevolucija.

Korisnik koji je izveo nastup uživo može zameniti prikupljene zlatnike za dijamante, koje će kasnije pretvoriti u novac na svom Pejpal nalogu. Kao i većina društvenih mreža, TikTok takođe sadrži sopstvene oglase. Reč je o TikTok oglasima, gde se možete prijaviti i ako imate uspešan profil, možete zaraditi tako što ćete svoje oglase prikazivati publici koja vas prati.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ade

Najvise zarade oni sto igraju duele, pa se preruse Srbin protiv Albanca i loze ljude da doniraju. Iza njih naravno zastave, pa se kao prozivaju, a ovce daju pare.

Zvezda Zauvek!

20 dolara za 500.000 pregleda... Lova samo kaplje???? ... Koji ste vi penali 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Zvezda Zauvek!

Hahaahhahahahahajajajajaj

special image