• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stambenih kredita više za čak 60 odsto

Skok ostvaren zbog subvencionisanja stambenih kredita, a nastaviće se zbog subvencionisanja gradnje i neprofitnih stanova.

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) saopštila je danas da je u prvih šest meseci ove godine osigurala 180 miliona evra stambenih kredita, što je preko 60 odsto više nego u istom periodu lane, kada je osigurano 112 miliona evra kredita.

Takav podatak ohrabruje da je i tržište nekretnina i privreda Srbije krenula putem izlaska iz krize, navedeno je u saopštenju.

Veliki doprinos tom rezultatu su dale mere subvencionisanja stambenih kredita, ali se očekuje da će se trend nastaviti zahvaljujući merama subvencionisanja gradnje i izgradnje neprofitnih stanova.

Prema podacima NKOSK-a, tržište nekretnina u Srbiji beleži značajan oporavak od januara do juna u odnosu na isti period 2009. godine.

Porast broja slučajeva u kojima Nacionalna korporacija preuzima otplatu kredita je neznatan u odnosu na ukupan osigurani portfolio, koji obuhvata oko 52.000 osiguranih kredita.

"U ovom momentu se plaćanje vrši za 65 kredita, koji su proglašeni dospelim usled neplaćanja obaveza od strane korisnika kredita", navedeno je u saopštenju.

Broj slučajeva u kojima korisnik kredita kasni u plaćanju jedne ili više rata je svakako veći, ali banke najčešće pokušavaju da u dogovoru sa klijentom pronađu odgovarajući način da se nastavi sa otplatom.

Prema mišljenju korporacije, tržište nekretnina je stabilno, sa tendencijom povećanja obima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image