• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Prijepolju manje posla i još manje plate

Broj zaposlenih pao na četvrtinu pre privatizacija a plate su 40 odsto republičkog proseka.

U opštini Prijepolje ekonomska situacija poprima dramatične tokove jer je broj nezaposlenih u stalnom porastu a u privatizovanim preduzećima ima četiri puta manje radnika u odnosu na stanje neposredno pre privatizacije.

Narodni dohodak beleži drastičan pad i iznosi svega 39 odsto u odnosu na republički prosek, rekao je na sednici Opštinskog veća Dragiša Rakonjac, načelnik Odeljenja za budžet i finansije.

Zaposlenost u poslednjih 15 godina je u padu za preko 45 odsto, što je daleko više od pada zaposlenosti na nivou Srbije koja iznosi 10 procenata.

Učešće industrije u ukupnom dohotku je simboličnih 14 procenata, što za posledicu ima zaostajanje plata u opštini za republičkim prosekom od 30 odsto, rekao je Rakonjac.

U preduzećima na teritoriji prijepoljske opštine koja su uglavnom loše privatizovana pre njihove prodaje je bilo uposleno oko 2.000 radnika dok ih je sada manje od 500, rečeno je na sednici Opštinskog veća.

Prijepolje je takođe jedna od retkih opština u Srbiji u kojoj je broj nezaposlenih gotovo identičan sa brojem penzionera jer i jednih i drugih ima po 8.000.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image