Kuća od drveta postaju sve popularnije na ovim prostorima zbog brze i jeftine gradnje. Oglasi na društvenim mrežama su već puni sa završenim kućama, ali se može praviti i po zamisli kupca.

Cena kvadrata kreća se od 400 evra, a cela kuća za useljenje može da bude spremna za tri dana i to po ceni od 10.000 evra. Ovakve kuće se svuda projektuju, a firme koje posluju u Srbiji rade i isporuku u drugu zemlju.

Jedan takav oglas privukao je pažnju na društvenim mrežama, gde u cenu od 400 evra po kvadratu, kako tvrde ulaze sve vrste izolacije, podne, zidne, krovne. Uračunata je i kompletno zastakljena stolarija, krov, oluci, sprovedena struja, kao i stepenište po želji kupca, ali i carina, prevoz i montaža.

"Cena ovih kuća je 400 evra po kvadratu. Imamo neke koje su gotove i reklamiramo ih na našoj stranici, ali isto tako možemo da ih pravimo po želji kupca. Iako poslujemo u Srbiji, moguće je transportovati i montirati i u drugim zemljama. Za neke koje prodajemo u cenu je uračunata i carina, prevoz i montaža", kažu iz jedne firme koja se bavi izradom montažnih kuća od drveta.

Iz druge firme navode da kvadrat prodaju po 700 evra. Kako tvrde, u pitanju je najkvalitetniji materijal i puno drvo, te ovakve kuće mogu trajati godinama.

"Kvadrat je 700 evra, a cenu formira kvalitet materijala. Mi koristimo najkvalitetnije drvo, 23 cm i u to je sve uključeno, dakle i prevoz i montaža i izolacija. Može da bude i mnogo jeftinije ukoliko imate sopstveni prevoz i nekog svog da vam montira", kažu iz druge firme.

(MONDO/Blic)