• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor o gradnji deonice Ub-Lajkovac

Vlada Srbije potpisala je danas sa konzorcijumom domaćih firmi ugovor o izgradnji deonice dela autoputa Beograd-južni Jadran, na delu od Uba do Lajkovca.

Taj konzorcijum, koji je pobedio na tenderu, čine Preduzeće za puteve (PZP) "Beograd", beogradski "Planum" i "Putevi Užice", a njihova ponuda iznosi 7,333 milijardi dinara, a rok za završetak radova je 16 meseci.

Ugovor su potpisali ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i direktor PZP "Beograd" Boro Jović.

Mrkonjić je nakon potpisivanja ugovora izjavio da će radovi početi sledeće nedelje.

"Žalbi nije bilo i neće ih biti", kazao je Mrkonjić i dodao da su tvrdnje da je ponuda skupa "glupost kakvih se ranije naslušao".

Ponudu na tenderu je dostavilo i preduzeće "Osijek koteks" iz Hrvatske, a treća ponuda preduzeća "Primorje" iz Slovenije stigla je sa zakašnjenjem i nije ni otvorena.

Preduzeće "Osijek koteks" ponudilo je da izvede radove za 9,034 milijardi dinara i rok od 480 kalendarskih dana. Ponuda "Primorja" stigla je sa malim zakašnjenjem i biće vraćena ponuđaču neotvorena.

Deonica Ub-Lajkovac autoputa Beograd-južni Jadran dugačka je 12,6 kilometara, sa 12 mostova, što je i najskuplja stavka u ponudama izvođača radova. Kako je danas saopšteno, biće upošljeno oko hiljadu radnika.

Autoput Beograd-Požega-Južni Jadran je deonica budućeg "Koridora 11", koji treba da poveže Srbiju, Crnu Goru i Rumuniju.

Mrkonjić je izrazio uverenje da će sledeće nedelje biti sa predstavnicima vlade Crne Gore dogovoreno da se projekat izgradnje auto puta zajednički realizuje. Prema njegovim procenama, autoput bi bio završen za pet godina.

"Mi već pojedinačno tražimo novac za izradnju autoputa, ali bilo bi bolje da to uradimo zajedno", kazao je on.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, tehnička dokumentacija za izgradnju delova od Obrenovca do Uba i Lajkovca do Ljiga će biti završena do jeseni, a posao na izgradnji bi mogao početi do kraja godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image