• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradi se za četvrtinu manje

Vrednost građevinskih radova manja za oko 24 odsto u prvom tromesečju ove u odnosu na isto vreme prošle godine, upozorava PKS.

Vrednost ugovorenih radova izvođača iz Srbije je manja za oko 22,odsto, navodi u novom broju "Konjukturnih trendova Srbije", koji izdaje Privredna komora Srbije (PKS).

Iako država preduzima mere da pomogne građevinskoj industriji teško da će banke odobravati kredite građevinskim firmama koje se suočavaju sa problemima prezaduženosti i blokade računa.

"Zato građevinci smatraju da bi im u postojećim okolnostima pomogle mere, kao što je naplata potraživanja od države (koja im, prema procenama Unije poslodavaca Srbije, duguje oko 145 miliona evra za 2009. godinu)", navodi PKS.

Građevinci takođe traže da im se omogući da rade iako imaju blokirane račune i da im se relaksira plaćanje obaveza i doprinosa za zaposlene.

Predstavnici građevinske industrije su na sastanaku u petak u Privrednoj komori podržali Zakon o podršci građevinskoj industriji u uslovima krize, ali i ocenili da će ostati mrtvo slovo na papiru ako se ne reše ostali problemi, prvenstveno problem likvidnosti i ako se ne nađe način da se reprogramiraju dugovi kompanija.

Na sastanku je dogovoreno da predstavnici građevinske industrije do sutra sačine predlog kriterijuma za izbor građevinskih preduzeća koja će raditi projekte koje će država sufinsirati.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image