• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Investitori hoće brže izvršenje i zaštitu

Do boljeg poslovnog ambijenta uz nastavak reformi i jačanje pravnog okvira, posebno u oblastima izvršenja sudskih odluka, zaštite konkurencije i trgovine.

Potrebni su i dodatni zahtevi tržišta hartija od vrednosti i privatno-javnog partnerstva, ocenjeno je danas na konferenciji koju je organizovao Savet stranih investitora u Beogradu.

Na konferenciji "Rialiti ček" na kojoj su pored premijera Mirka Cvetkovića, učestvovali i drugi predstavnici Vlade Srbije, zaključeno je da je u našoj zemlji zabeležen napredak, ali da i pored značajnih pomaka još postoji potreba za daljim poboljšanjem uslova za poslovanje, navodi se u saopštenju Saveta stranih investitora.

Uvođenje koncepta fiskalne odgovornosti i dosledno sprovođenje poreske politike prepoznati su kao izuzetno značajni koraci za stvaranje efikasnijeg poslovnog ambijenta, navodi se u saopštenju.

Predsednik Saveta stranih investitora Ćel-Morten Jonsen je ukazao da je ključ za privlačenje novih i širenje postojećih investicija u konzistentnom odnosu prema investitorima i doslednom sprovođenju državnih politika.

On je podsetio i na dosadašnje aktivnosti Saveta koje su bile usmerene ka unapređenju investicionog okruženja, uključujući i podršku sprovođenju projekta „giljotine propisa", kao i na seriju preporuka i konkretnih predloga objavljenih u izdanjima Bele knjige.

Predstavnici Saveta su izrazili uverenje da će ovakvi konstruktivni dijalozi biti nastavljeni i ubuduće i ponovili spremnost da kroz razmenu iskustava i zajednički rad sa Vladom pomognu u identifikaciji konkretnih problema i pronalaženju efikasnih rešenja za unapređenje poslovanja u Srbiji.

Savet stranih investitora, udruženje koje okuplja više od 120 kompanija koje posluju u našoj zemlji, ističe da je od svog osnivanja gradilo partnerski odnos sa Vladom Republike Srbije, uvek se trudeći da iskoristi veliko iskustvo svojih članica u obezbeđivanju adekvatne podrške Vladi u procesu tranzicije kako privrede, tako i društva u celini.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image